TÜBİTAK birincisine saldırdığı iddia edilen gençten Ümit Özdağ’a mesaj

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 11:09 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 11:09 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Koç Üniversitesi yurdunda TÜBİTAK’tan birincilik ödülü bulunan öğrenciye saldırdığı iddia edilen Hasan Ege Karanfil’in kendisine gönderdiği mesajı paylaştı.

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi üniversite öğrencisi, kaldığı Koç Üniversitesi yurdunda odadan ayrılmasını isteyen Hasan Ege K. tarafından önce kemerle, sonra ütüyle saldırıya uğradığını öne sürdü. Haberin duyulmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak iddiaları yalanlayan Hasan E. K., Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a da mesaj gönderdi.

Özdağ, Hasan Ege Karanfil’in mesajını, “Koç üniversitesi öğrenci yurdunda meydana gelen olay ile ilgili yandaş medya Zafer Partisi’ne ahlaksız iftiralar ile saldırmaktadır” diyerek sosyal medya hesabından paylaştı. Özdağ’ın paylaşımının devamında şu ifadeler yer aldı:

“Koç üniversitesi öğrenci yurdunda meydana gelen olay ile ilgili yandaş medya Zafer Partisi’ne ahlaksız iftiralar ile saldırmaktadır. Olayın şahidi olan Hasan Ege Karanfil’in bana ilettiği mesajı sizler ile paylaşıyorum :

Arda Demir ile ben Hasan Ege Karanfil’in, Feridun Balaban’a karşı ırkçı/ayrımcı/ötekileştirici şekilde saldırıda bulunduğumuz tamamen iftiradan ibarettir.

CİNSEL TACİZ İDDASI

Kavganın nedeni eşcinsel yönelimi olan Feridun Balaban’ın Arda Demir’e cinsel tacizde bulunmasıdır.

Feridun Balaban daha öncede başka insanlara cinsel tacizde bulunduğu için Koç Üniversitesi’nde önce odası değiştirilmiştir sonra 1 ay uzaklaştırma almıştır.

Ayrıca bizim ırkçı ve mezhepçi bir yaklaşım ile davranmamız da mümkün değildir. Ben Hasan Ege Karanfil Aleviyim, Arda Demir’in ise annesi Kürttür.

Koç Üniversitesi gibi bir üniversitede tam burslu okuyan iki öğrenci olarak bizim zaten bu şekilde anlamsız ve dehşet verici bir sebepten dolayı başka bir arkadaşımıza SALDIRMAMIZ akıl mantık sınırlarına uygun bir şey değildir. Kendisi, gerçekleşmiş olan ve bu dilekçede şikayet olarak sunulmuş olan hususlardan kendisini aklamak ve başına gelenlerin sebebini ırkçılık/ayrımcılık olarak göstermek adına böyle kötü niyetli bir yola gitmiştir.

HABERLER, FERİDUN BALABAN’IN ŞİKAYETİNDE BİLE BÖYLE ŞEYLER SÖYLEMEMİŞ OLDUĞU HALDE, SANKİ KENDİSİNE IRKÇI SAİKLERLE KÜRT VE ALEVİ OLDUĞU İÇİN SALDIRILMIŞ VE İŞKENCE EDİLMİŞ GİBİ, YALAN İFADELERLE DOLUDUR.

BU HABERLERDE Hasan Ege Karanfil’in “ÜTÜ BASTIĞI” , “KEMERLE DÖVDÜĞÜ” GİBİ İFADELER VAR. ÜTÜ BASMAK GİBİ BİR İDDİADA FERİDUN BİLE BULUNMUYOR.

KEMERLE DÖVMEK KONUSUNDA DA, FERİDUN’UN DA BEYANI VE SES KAYDINDA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE SADECE BİR KEZ YUMUŞAK VURUYORUM, BU DA MEŞRU SAVUNMA KAPSAMINDA ZATEN. BU YALAN HABERLER VE HEDEF GÖSTERİLME SONUCU  SOSYAL MEDYADA BELİRLİ POLİTİK GRUPLARIN ORGANİZE ETTİĞİ LİNCE MARUZ KALMIŞ DURUMDAYIZ.

“TEHDİT ALIYORUZ”

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN BİZE VE AİLELERİMİZE YÖNELİK ONLARCA AÇIK ÖLÜM, İŞKENCE, TECAVÜZ TEHDİDİ ALIYORUZ. YERİM VE TÜM KİŞİSEL BİLGİLERİM BİLİNMEKTE, HEDEF GÖSTERİLMEKTEYİM.

Ben  Hasan Ege Karanfil;  %100 burslu Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Psikoloji Bölümleri çift anadal öğrencisiyim.

Koç Üniversitesi’nde eğitim görmüş olduğum akademik dönemlerin her birinde Dekanlık Şeref Listesi’ne girmeye hak kazanmış olup aynı zamanda Vehbi Koç Onur Ödülüm de vardır. Eğitim hayatım boyunca hiçbir dersten kalmadım. Okuduğum iki bölümde de hem hocalarım hem arkadaşlarım tarafından sevilen bir öğrenciyim. Daha önce hiçbir disiplin olayına karışmadım ve sicilim temizdir.

Feridun Balaban isimli öğrenci, ülkemizdeki çeşitli azınlık grupların mensubu olması hususunu ve bu azınlık grupların ne yazık ki Türkiye’de belirli sosyal çevreler tarafından kötü muameleye ve ayrımcılığa maruz kalıyor olduğu iddialarını  kötü niyetli ve gerçekle hiçbir alakası olmayan bir şekilde, kendisini içinde bulunduğu zincirleme cinsel taciz sarmalından çıkarmak ve yaşanan olayların sebebi olarak Alevi-Kürt olmasını gösterip kendini aklamak niyetiyle kurtulmaya çalışmaktadır. Bunu kasten ve bilinçli olarak yapmaktadır.

Kendisi bana ve Arda Demir’e karşı, eğer bir gün başına kötü bir olay gelirse veya hukuki bir yargılama sürecinden geçecek olursa; eşcinsel olmasını, Kürt olmasını ve Alevi olmasını sosyal medyada insanların önüne atıp arkasına bu azınlık grupların ve medyanın desteğini alarak kendini aklayabileceğini düşündüğünü anlatmıştır. Şu anda da yapmakta olduğu şey tam olarak budur.’ Kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Ümit Özdağ’dan ağır hakaretler yağdıran eski AKP milletvekiline dava!

Kaynak: TELE1