TTM davasının duruşmasında gerginlik! AKP’li Külünk salondan uzaklaştırıldı

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 5:08 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 5:08 pm

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği (TTM) hakkında ‘hukuka ve ahlaka aykırılık’ gerekçesiyle açılan fesih davasının duruşması 6 Mayıs’a ertelendi. Duruşmaya izleyici olarak katılan AKP Milletvekili Metin Külünk’ün de bulunduğu bir grup duruşma sonrası provokatif sözler söyledikleri gerekçesiyle mahkeme salonu önünden uzaklaştırıldı.

Tarlabaşı Toplumu Destekleme Derneği hakkında, “hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçesiyle açılan fesih davasına, İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün devam edildi.

Davanın 7’inci duruşmasına İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekilleri ve TTM vekilleri katıldı. Duruşmaya dernek gönüllülerinin yanı sıra derneğin kapatılmasını isteyen aralarında eski AKP Milletvekili Metin Külünk de bulunduğu bir grup izleyici olarak katıldı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delagasyonu da davayı takip etti. Mahkeme, talep edilen ek bilirkişi raporunun geldiğini bildirdi.

Mahkeme, dernek hakkında devam eden soruşturma dosyalarının akıbetlerinin sorulmasına karar vererek, duruşmayı 6 Mayıs 2024 tarihine erteledi.

KÜLÜNK SALONDAN UZAKLAŞTIRILDI

Duruşma çıkışında aralarında eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün de bulunduğu bir grup ile dernek üyesi ve gönüllüleri arasında mahkeme salonu önünde tartışma yaşandı. Külünk’ün da aralarında bulunduğu grup, dernek üyeleri ve gönüllülerine sözlü saldırıda bulundu. Gruptan bir kişi ise kendilerini uzaklaştırmaya çalışan polis memuruna hakarette bulunarak, TTM üyelerine karşı sözlü tacizlerini sürdürdü. AKP’li grup, adliyede görevli polis memurları ile güvenlik görevlileri tarafından mahkeme önünden uzaklaştırılırken, Özlem Doğan’ın da dernek üyelerine bağırarak parmak sallayıp tehdit ettiği görüldü.

Külünk’ten ‘yerel seçim’ çıkışı: Cumhurbaşkanımız Beştepe’de rahat oturamaz

Kaynak: TELE1