TTB’den Merdan Yanardağ’a dayanışma ziyareti

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 3:52 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 3:52 pm

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İkinci Başkan Ali İhsan Ökten ve Merkez Konsey Üyesi Kazım Doğan Eroğulları, TELE1’e dayanışma ziyaretinde bulundu. Fincancı, montaj kumpasıyla hedef gösterildekten sonra tutuklanan ve 101 gün hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan Merdan Yanardağ’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İkinci Başkan Ali İhsan Ökten ve Merkez Konsey Üyesi Kazım Doğan Eroğulları; TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.

Yanardağ ile bir araya gelen TTB yöneticileri, basın özgürlüğüne yönelik ihlallere değinerek TELE1 ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Öte yandan görüşmede, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davanın 30 Kasım’da görülecek olan 7’nci duruşması da ele alındı.

NE OLMUŞTU?

TTB Başkan Fincancı hakkında, TSK’ya yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmış ve İstanbul’da gözaltına almıştı. Fincancı, 27 Ekim 2022’de Ankara’da tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, TSK’nın meşru müdafaa kapsamındaki legal faaliyetleri ile terör örgütünün illegal faaliyetlerini bağdaştırma suretiyle “terör örgütü propagandası” yaptığı iddia edilen Fincancı’nın 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları talebiyle bir davaname hazırlayarak, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesine gönderdi.