TTB’den deprem bölgesinde beslenme yetersizliği çeken çocuklar için çağrı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 9:34 am - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 9:34 am

TTB, “Deprem bölgesindeki çocukların fiziksel ve ruhsal güvenliğini güçlendirecek çalışmalar için kamu otoritesini daha fazla görev almaya; sağlık alanının tüm bileşenleriyle ortak hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

Türk Tabipleri Birliği(TTB), Hatay Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES), merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelerde beslenme yetersizliği(malnütrisyon) çeken çocukların tespiti için çalışma başlattı.

TTB, malnütrisyon yaşayan çocukların tespiti ve sorunlarının giderilmesi için devletin daha fazla sorumluluk alması gerektiği çağrısını yaptı.

“SAĞLIK ALANININ TÜM BİLEŞENLERİ ORTAK HAREKET”

TTB’nin sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“TTB, Hatay Tabip Odası, TÖK ve SES üyesi gönüllüler, beş yaş altı çocuklarda beslenme yetersizliğine bağlı yaşanan sağlık sorunlarının tespit edilmesi için düzenli/düzensiz yerleşim alanlarında malnütrisyon taramalarını sürdürüyor, mutfakların durumlarını ve beslenme koşullarını inceliyor. Malnütrisyon taramalarının sonuçları ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Deprem bölgesindeki çocukların fiziksel ve ruhsal güvenliğini güçlendirecek çalışmalar için kamu otoritesini daha fazla görev almaya; sağlık alanının tüm bileşenleriyle ortak hareket etmeye çağırıyoruz.”

TTB’den siyah kurdele kararı! Gazze saldırısı protesto edilecek