TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’dan Merkez Komite’nin mahkeme kararıyla görevden alınmasına ilk tepki!

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 7:37 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 9:48 pm

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TTB Merkez Komite’sinin görevden alınması  kararının ardından, “Bizi Türk Tabipleri Birliği’nden söküp atmaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, mahkeme kararıyla görevden alındı. Duruşma sonrası açıklama yapan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Bu mücadele bitmez. Daha önce de söylemiştik, mücadele TTB’nin adıdır. TTB’den bizi söküp atmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz her zaman TTB içinde emek vermeye devam ederiz. Gerekirse yeri sileriz, gerekirse deprem bölgesinde yükleri taşırız, gerekirse de üretiriz, halk sağlığı sorunlarını hep beraber dile getiririz” dedi.

“Bu görevimizin başındayız” diyen Fincancı, “Bu mücadeleyi sürdüreceğimizi, bu mücadelenin de Türk Tabipleri Birliği içinde, o çatının altında olacağını bilmenizi istiyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz. TTB bizim meslek örgütümüz. Kimsenin bir darbe yasasıyla, darbe yargısıyla elimizden alması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

TTB Merkez Konseyi mahkeme kararıyla görevden alındı!

Kaynak: TELE1