TSMC’nin verileri çalındı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 12:04 pm

Apple’ın ve birçok teknoloji şirketinin tedarikçisi olan TSMC’nin verileri çalındı. Dev üretici TechCrunch’a yaptığı açıklamada olayı doğruladı.

TSMC yaptığı açıklamada veri ihlalinin, Kinmax’teki sunucunun kurulumu ve yapılandırılmasıyla ilgili olduğunu, fakat müşteri bilgilerinin etkilenmediğini belirtti. TSMC’le birlikte çalışan Kinmax Technology, ağ, bulut bilişim, depolama ve veritabanı yönetimi gibi hizmetler veren bir şirket. Dev üretici, “Veri ihlali tespit edildiği gibi hemen inceleme yaptık. Müşteri bilgileri ve ticari faaliyetlerimiz etkilenmedi. Olayın ardından güvenlik protokollerimizi ve işletim prosedürlerimizi yeniden gözden geçirdik. Gerekli olan tüm önlemleri aldık. Kinmax ile veri alışverişini derhal sonlandırdık” dedi.

TSMC

İlginizi çekebilir: Samsung yonga seti üretimi konusunda istenilen noktada değil

Şöyle ek bilgi verelim, Tayvanlı tedarikçinin müşterileri arasında Apple, Nvidia, AMD, ARM, Broadcom, Marvell, MediaTek, Qualcomm gibi isimler bulunuyor. Apple’ın A ve M serisinin tüm üretiminden de TSMC sorumlu.

Kinmax, TSMC’ye sistem kurulum aşamasındayken, özel test ortamının saldırıya uğradığını ve bunun sonucunda verilerin sızdığını söyledi. Bu işin arkasında ise LockBit isimli hacker grubu yer alıyor. Tayvanlı üreticinin verileri LockBit’in web sitesinde listelendi. Hackerlar çalınan verilere karşılık 70 milyon dolar talep etti. Siber korsanlar, ödeme yapılmadığı takdirde şifre ve giriş bilgilerini yayınlayacaklarını söyledi. LockBit, ilaç şirketlerine, Kraliyet Postası (Royal Mail), ABD devlet kurumlarına ait web sitelerine ve daha fazlasına saldırı gerçekleştirdi. Kinmax’ın, Microsoft, Cisco ve VMware’ın dahil olduğu şirketlerle ortalıkları var. Ancak bu şirketlerin veri ihlalinden etkilenip etkilenmediği bilinmiyor.

Twitter, oturum açmayanlara tweetleri göstermeyecek