Truth Social, başarı için en iyi şansını kaybetmiş olabilir

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 9:12 am

 Truth Social platformun başarısı için kritik olarak görülen iki yönetici, baş teknoloji sorumlusu Josh Adams ve baş ürün sorumlusu Billy Boozer kısa süre önce görevlerinden istifa etti. Ayrılışların, Donald Trump tarafında kurulan Truth Social’ın 21 Şubat’taki zorlu lansmanından kısa bir süre sonra geldiği bildirildi.

 

Platform, iOS cihazlarında kullanıma sunulduğundan beri, birçok kişinin sosyal medya ağına erişmesini engelleyen uzun bir bekleme listesi de dahil olmak üzere teknik aksaklıklarla mücadele ediyor. Platform ilk çıktığından sonra, indirmelerin de hızlı bir şekilde düştüğü görüldü. Mobil analitik firması Sensor Tower’ın Reuters ile paylaştığı verilere göre, Truth Social lansmanından bu yana yaklaşık 1,2 milyon indirme sağladı. Bu da platformu yalnızca Facebook ve Twitter gibi ana akım platformların değil, Parler gibi sağ eğilimli alternatiflerin de çok gerisinde bırakan bir sayı.

 Truth Social

Şirkete yakın kaynaklar Reuters’e, Twitter ve Facebook ile rekabet etmeye çalışırken, şirketten ayrılan isimlerin var olmasının uygulamaya zarar verebileceğini söyledi. Bir kişi çıkışa “Josh ayrıldıysa… tüm bahisler kapalı” dedi. Ayrıca, bu aşamada Trump’ın platformuna katkısının tam olarak ne olduğu da belli değil. Şimdiye kadar platforma yalnızca bir kez gönderi paylaştı ve “Hazır Olun! En sevdiğiniz Başkan sizi yakında görecek!” ifadelerini kullandı. Sosyal medya alanında kendi nişlerini oluşturmaya çalışan ancak sonunda başarısız olan YikYak ve Meerkat gibi sayısız şirket var. Bu platform da onlardan biri olabilir.

Apple, Fitness+’a ebeveynler için antrenmanlar ekliyor