Trump’tan yenilgiyi kabul edebileceğine dair ilk sinyal

Yayın tarihi: 14 Kasım 2020 Cumartesi 1:00 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2020 Cumartesi 1:03 pm

ABD seçimlerinin ardından ilk kez kameralar karşısına geçen Başkan Donald Trump, ‘hile’ yapıldığını iddia ederek, yenilgiyi kabul edebileceğine dair ilk sinyali verdi. Trump, “Gelecekte ne olursa olsun, kimin yönetimde olacağını kim bilir” diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’daki ABD Başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. Trump, ‘Warp Speed Operasyonu’ adını verdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, başkanlık seçimlerini Joe Biden’ın kazanmasının ardında hile ve iddialarını sürdüren Trump, “Gelecekte kimin yönetimde olacağını kim bilir, sanırım zaman gösterecek” ifadesini kullandı.

Trump, “Ben yönetimdeyken, bu yönetim sokağa çıkma kısıtlaması uygulamayacak. Gelecekte ne olursa olsun, kimin yönetimde olacağını kim bilir, sanırım zaman gösterecek, ama size bu yönetimin bir kısıtlamaya gitmeyeceğini söyleyebilirim” dedi. ABD basınında bu ifadeler, ‘kaybettiğini kabul edebileceğine dair verdiği ilk sinyal’ olarak değerlendirildi.

Aşı çalışmaları hakkında konuşan Trump, Pfizer’ın üzerinde çalıştığı aşının yüzde 90 başarılı olduğuna dair, “Bu kadar kapsamlı ya da bu büyüklükte bir tıbbi dönüm noktasına hiçbir zaman bu kadar hızlı şekilde ulaşılmamıştı” değerlendirmesinde bulundu.

Yakın zamanda ‘milyonlarca doz aşıya sahip olmayı planladıklarını’ kaydeden Trump, “Aşılar, son onayları bekliyor. Nisana kadar tüm nüfusa yetecek kadar aşımız olacak” açıklamasını yaptı.