Trump’tan koronavirüs aşısı açıklaması: Birkaç hafta içinde başarımızı duyuracağız

Yayın tarihi: 19 Mart 2020 Perşembe 6:59 pm - Güncelleme: 19 Mart 2020 Perşembe 8:13 pm

Koronavirüs aşısına ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, hidroksiklorokin adlı ilacın FDA tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı. İlaçla ilgili “Çığır açıcı olabilir ya da olmaya bilir” diyen Trump, “Kısa vadeli olarak diğer hastalıklar için onaylanmış ilaçların kullanımına bakıyoruz” dedi. Trump “Birkaç hafta içinde aşıdaki başarımızı duyuracağız” ifadesini kullandı.

Amerikan Federal İlaç Dairesi (FDA) tarafından yürütülen koronavirüsüne karşı ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarına ilişkin ABD Başkanı Trump açıklamalarda bulundu.

Trump, FDA’in aşı ve ilaç için durmaksızın çalıştığını belirtti. FDA yetkilileri ise en kısa sürede güvenli ve etkili bir tedavi yöntemi bulunacağını belirtti.

Trump, hidroksiklorokin adlı ilacın FDA tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı. İlaçla ilgili “Çığır açıcı olabilir ya da olmaya bilir” diyen Trump, Kısa vadeli olarak diğer hastalıklar için onaylanmış ilaçların kullanımına bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

Çin’den iyi haber geldi! Hastalar iyileşti, 2 bin yataklı iki hastane kapatıldı

Çin’den Trump’a öfke dolu yanıt

Trump’ın açıklamaları şöyle:

“Aşı ve ilaç bulma çalışmalarının hızlanması için bürokratik engelleri kaldırdık. Birkaç hafta içinde aşıdaki başarımızı duyuracağız.

Eski bir sıtma ilacının koronavirüs tedavisi için deneysel olarak kullanılmasına onay verildi.

Çin virüsle ilgili bilgiyi daha erken paylaşsaydı çok daha iyi olurdu. Bu yaptıklarından dolayı dünya büyük bedel ödüyor’

Umarım Çin’in ülkede yeni vaka olmadığı haberleri doğrudur ama kim bilir?’

Hidroksiklorokini Koronavirüsüyle mücadelede neredeyse hemen kullanıma sunabiliriz

Umarım Savunma İmalat Yasası’nı kullanmak zorunda kalmam

Korona virüsüne karşı hazırdık. Herkesten önce Çin’den seyahatlere kısıtlama getirdim. Şimdi diğer ülkeler benim yaptıklarımı yapıyor

ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA’in önündeki bürokratik engelleri kaldırıyoruz

PENCE: EKONOMİK YARDIM PAKETLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

ABD Başkan Yardımcısı Pence ise, “Ekonomik yardım paketi üzerine çalışıyoruz” diye açıklama yaptı