Trump: Oy sayımını durdurun!

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 5:36 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 5:46 pm

Demokrat rakibi Joe Biden’la girdiği seçim yarışını geride götüren ve iki eyaleti daha kaybetmesi halinde seçimi de kaybedecek olan ABD Başkanı Donald Trump, “Oy sayımını durdurun” çağrısı yaptı.

ABD’de oy sayımları 5 eyalette sürüyor. Alaska, Kuzey Carolina ve Georgia’da önde olan Trump’a bu eyaletleri kazanması yetmiyor. Seçim yarışını geride götüren ve iki eyaleti daha kaybetmesi halinde seçimi de kaybedecek olan ABD Başkanı Donald Trump, “Oy sayımını durdurun” dedi.

 

Trump’ın sayımın sürdüğü ve Biden’ın önde götürdüğü Arizona veya Nevada’dan en az birisini daha kazanması gerekiyor. Sayımın sürdüğü Georgia’da hala sayılmayan 30 bin oy olduğu ve Biden’ın farı 17 bine kadar düşürdüğü belirtiliyor. Şu ana kadar Trump 214, Biden 264 delegeyi garantilemiş durumda.

Arizona ve Nevada’yı elinde tutması halinde Joe Biden ABD’nin 46. Başkanı olacak.

AGİT HEYETİNDEN TRUMP’A SUÇLAMA!

Seçimleri denetleyen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyetinin başkanından Trump’a şok bir suçlama geldi. AGİT seçim gözlemci heyeti ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı “görevi kötüye kullanmakla’ suçladı.

Trump, dün yaptığı açıklamada seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş ve oy sayımının durdurulmasını talep etmişti.

Sağ popülizm her yerde aynı!

Fark ne kadar, postada sayılacak kaç oy var? İşte ABD seçiminde kritik eyaletlerde son durum