TRT muhabiri Elif Akkuş’un tutukluğuna itiraz edildi

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 6:30 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 6:58 pm

TRT’nin gerekçesiz işten uzaklaştırdığı gazeteci Elif Akkuş, anonim bir sosyal medya hesabına ‘bilgi kaynağı’ olduğu iddiasıyla tutuklandı. Sağlık sorunları sebebiyle duruşmaya sedyeyle katılan ve daha sonra Sincan Cezaevi’ne gönderilen Akkuş’un tutukluluğuna itiraz edildi.

TRT’nin gerekçe açıklamadan işten uzaklaştırdığı 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş, Twitter’da anonim bir hesaba ‘bilgi kaynağı’ olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkan Akkuş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararına itiraz edildiğini açıkladı. Ersöz, “İtirazımızın kabulü halinde Elif Akkuş’un haksız tutukluluğu son bulacak ve özgürlüğüne kavuşabilecek” dedi.

Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, hakkında Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararına itiraz ettik. İtirazımızı Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi Karara bağlayacak. İtirazımızın kabulü halinde Elif Akkuş’un haksız tutukluluğu son bulacak ve özgürlüğüne kavuşabilecek.

Elif Akkuş, TRT yöneticileri hakkında “Nepotizim ve Kamu Kaynaklarının Kötüye Kullanılması” iddilarını paylaşan bir X hesabına bu bilgileri vermekle suçlanıyor. Paylaşımları yapan hesabın sahibi İftira ve Şantaj Suçundan tutuklu değilken, gazeteci Elif Akkuş hakkında bu suçlardan da tutuklama kararı verilmişti.

Elif Akkuş, 6 ay kadar önce, yine TRT Yöneticilerine yönelik 2 ayrı anonim hesaptan yapılan “Nepotizm ve Kamu Kaynaklarının Kötüye Kullanılması” iddialarına dair paylaşımlardan dolayı açığa alınmıştı. Bu paylaşımları yapan kişiler ise yürütülen idari soruşturmada tespit edilememişti.

Elif Akkuş, Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuluyor.”

TRT muhabiri Elif Akkuş sedyeyle girdiği duruşmada tutuklandı!