Transfer bombaları patladı! 3 yıldız Fenerbahçe için İstanbul’a geliyor

Yayın tarihi: 3 Ocak 2020 Cuma 12:53 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma 12:53 pm

Ara transfer döneminin başlamasına sayılı günler kala Süper Lig takımları çalışmalarına hız vermişti. Fenerbahçe bu ekipler arasında öne çıkan takımlar arasında yer alırken, listesindeki yıldızlar için bir süredir görüşmelerine devam ediyordu. Teknik direktör Ersun Yanal’ın raporuna göre eksik mevkileri belirleyen sarı-lacivertli antrenörler, transferde somut adımları attı ve temas halinde olduğu 3 yıldızla imza aşamasına geldi. Fenerbahçe ara transfer döneminin açılmasıyla birlikte 3 ismi birden İstanbul’a getirerek basın önünde gövde gösterisi yapacak.

Fotomaç gazetesinin haberine göre, Süper Lig’de ilk yarının sona ermesiyle birlikte Fenerbahçe’de gözler tamamen ara transfer dönemine çevrilmişti. Sarı-lacivertlilerde beklenen oldu ve bir süredir üzerinde çalışılan yıldızlarla artık iş sadece imzaya kaldı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig’in ilk yarısını 31 puanla 4. sırada bitirerek, devreyi lider Sivasspor’un 6 puan gerisinde tamamladı. Bu sezon şampiyonluktan başka bir düşüncesi olmayan Fenerbahçe’de yönetim hataya yer vermek istemezken, teknik direktör Ersun Yanal’ın raporuna göre eksik bölgeler belirlenmişti.

Transfer arayışında Fenerbahçe’ye kötü haber!

Ezeli rakibi Beşiktaş’ı Kadıköy’de deviren Kanarya, zorlu Çaykur Rizespor deplasmanından 3 puanla dönerek moral depolamıştı ve üst üste alınan bu galibiyetler camiayı havaya soktu. Taraftarla birlikte şampiyonluğa kenetlenen Fenerbahçe’de bir süredir transfer çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyordu. Listedeki yıldızlar için temaslarını hızlandıran sarı-lacivertli kurmaylar, bu girişimlerinden sonuç aldı ve 3 transferde artık sona geldi.

JUAN JESUS’TAN MÜJDELİ HABER!

Transfer çalışmalarına devam eden FenerbahçeJuan Jesus konusunda önemli mesafe kat etti. İtalyan basını, Roma’da bu sezon sadece 4 maçta toplam 195 dakika forma şansı bulan Brezilyalı stopere, Bologna’nın talip olduğunu duyurdu. Ancak savunmasını güçlendirmek isteyen Fenerahçe’nin de oyuncu için devreye girdiği kaydedildi. Bu gelişme üzerine Bologna’nın bu transferden vazgeçmek üzere olduğu ve rotasını Atalanta’dan Roger Ibanez’e çevirdiği dile getirildi.

 

FONSECA İSTEMİYOR

Roma ile 2021 yılına kadar sözleşmesi olan Jesus’un teknik direktör Fonseca tarafından kadroda düşünülmediği vurgulanırken, yıllık maaşının 2.2 milyon euro olduğu hatırlatıldı. Fenerbahçe’nin 28 yaşındaki savunmacı için satın alma opsiyonlu kiralama seçeneği üzerinde durduğu belirtiliyor. 1.85 boyundaki Juanstoperin yanı sıra sol bekte de forma giyebiliyor. 4 kez Brezilya Milli Takımı’nda oynayan tecrübeli futbolcu, sambacıların 2012 Olimpiyat Takımı’nda da yer almıştı.

Brezilya’nın Internacional takımında parlayan Juan Jesus2012’de 3.8 milyon euro’ya Inter’e transfer oldu. Burada 4 yıl oynadıktan sonra 2016’da önce 2 milyon euro kiralık ücretle bir sezonluğuna, 2017’de ise 8 milyon euro bonservis bedeli ve tapusuyla Roma’nın yolunu tuttu. Kariyerinde toplam 259 maça çıkan Jesus 2 gol attı, 4 de asist gerçekleştirdi.

Kjaer ve Arana İstanbul’a!

Fenerbahçe için İtalya’dan bir başka haber ise Simon Kjaer ve Guilherme Arana konusunda geldi. Calcioatalanta.it sitesi, Atalanta’nın sezon başında Sevilla’dan kiraladığı ancak kadroda düşünmediği iki oyuncu için sarı-lacivertli kulübün devrede olduğunu yazdı. 30 yaşındaki Kjaer, İtalyan ekibinde 6 maçta oynayabilirken, 22 yaşındaki Brezilyalı sol bek Arana da sadece 75 dakika şans buldu. Anlaşma olursa, Fenerbahçe iki ismin kalan 6 aylık kiralama haklarını Atalanta’dan devralacak.