Trabzon’da yaşananlara bir tepki de Acun Ilıcalı’dan: Halil Umut Meler hakemliği bıraksın

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 10:27 am - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 10:29 am

Acun Ilıcalı, Trabzon’da Fenerbahçe‘ye gerçekleştirilen saldırıya yönelik açıklama yaptı. Sahaya atılan yabancı maddelere rağmen maçın tatil edilmemesine tepki gösteren Ilıcalı, “Trabzon’da yaşananlar, o maçın devam etmesi bir futbol katliamıdır. Futbola yapılan ihanettir. Dünyaya bizi rezil etmektir. Bir faciadır” dedi. Ilıcalı, ayrıca “Fenerbahçe’si Galatasaray’ı yok. Konu Fenerbahçe değil Türk futbolu. Fenerbahçe bu operasyonunun kurbanı” diye konuştu.

Televizyoncu Acun Ilıcalı, Fenerbahçe’nin 3-2’lik galibiyetin ardından Trabzon’da yaşadığı saldırıya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hodri Meydan isimli YouTube kanalına konuşan Ilıcalı, maç sırasında sahaya atılan yabancı maddelere rağmen karşılaşmanın tatil edilmemesine sert tepki gösterdi. Ilıcalı, “Trabzon’da yaşananlar, o maçın devam etmesi bir futbol katliamıdır. Futbola yapılan ihanettir. Dünyaya bizi rezil etmektir. Bir faciadır” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Ilıcalı, “Fenerbahçe’si Galatasaray’ı yok. Konu Fenerbahçe değil Türk futbolu. Fenerbahçe bu operasyonunun kurbanı. Futbol biter böyle” dedi.

Ilıcalı, maçın hakemi Halil Umut Meler hakkında ise, “Hakem kardeşimiz acil hakemliği bıraksın. O maçı oynatıyorsan zaten bu mesleği yapmıyorsun, başka bir meslekten geldin herhalde. O’na şu an kibar konuşuyorum. Çünkü art niyetli demem gerekiyor normalde” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası sessizliğini bozdu

Ilıcalı’nın açıkalamaları şu şekilde:

“Türkiye’de hakemlik bitti demiştim. Pendik maçıyla beraber kanaatim buydu. Doğru düşündüğümü hem gördüm hem de ispat oldu diye düşünüyorum. Türkiye’de futbolda hakemlik diye bir müessesenin olduğunu düşünmüyorum. Hakemliğin olmadığı yerde de zaten adalet olmaz. Ben maça baktığım zaman dünya topraklarında hiçbir yerde böyle bir maçın devam etme şansı olamaz zaten”

“FUTBOLA YAPILAN İHANETTİR, BİZİ DÜNYAYA REZİL ETMEKTİR”

“Her zaman söylüyorum: Trabzonspor’un bu konuyla bence hiçbir alakası yok. Agresif seyirci dünyanın her yerinde olabilir. Daha önce de bazı statlar böyle olaylar yaşanmıştır, yaşanabilir. Burada yapılacak tek bir hareket vardır. Maçı tatil eder gidersin. Olabilir yani, seyirci illa kontrol altında olmak zorunda değil. Ama Trabzon’da yaşananlar, o maçın devam etmesi bir futbol katliamıdır. Futbola yapılan ihanettir. Dünyaya bizi rezil etmektir. Bir faciadır.”

Ali Koç gemileri yaktı: Gerekirse bir alt lige düşeriz, kulübün başkanı olarak devam edeceğim

“KALECİYE YABANCI MADDE YAĞIYOR FUTBOL OYNAYABİLİR Mİ”

“O maç Türkiye’de devam ediyorsa, ben soruyorum: Yabancı bir kaleci kalede. Üzerine yabancı madde yağıyor. Seyirci sahaya inecek mi inmeyecek mi belli değil. Bu adam sağlıklı bir şekilde kalecilik yapabilir mi? O maç 2-2 bitseydi ne olacaktı? Olay çıkmayacaktı zaten. Hepimizin 2 kere 2 bildiği bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Kalecinin üzerine yabancı madde yağıyor, kalecilik yapamıyor. Konsantrasyon diye bir şey kalır mı? Arkandan biri atlayacak mı, atlamayacak mı… Atladı da zaten. Böyle bir can korkusu yaşayan biri futbol oynayabilir mi?”

Trabzon’da saldırıya uğrayan Fenerbahçe İstanbul’da böyle karşılandı

“HALİL UMUT MELER HAKEMLİĞİ BIRAKSIN”

“Hakem kardeşimiz acil hakemliği bıraksın. O maçı oynatıyorsan zaten bu mesleği yapmıyorsun, başka bir meslekten geldin herhalde. O’na şu an kibar konuşuyorum. Çünkü art niyetli demem gerekiyor normalde. Ben bunu demiyorum. Beceriksiz, kifayetsiz, son derece yetersiz bir hakem grubu var Türkiye’de”

“FENERBAHÇE OPERASYON KURBANI”

“Fenerbahçe’si Galatasaray’ı yok. Konu Fenerbahçe değil Türk futbolu. Fenerbahçe bu operasyonunun kurbanı. Futbol biter böyle. Hakemlerin hepsini hemen tahliye edeceksin. Yabancı hakem olsa ne yapardı? Maçı bitirmesine tereddüdü olan var mı? Biz bunları konuşurken uçağa biniyor olurdu. Türkiye hakemliği bitmiştir. Türkiye hakemliği ısrarı da Türk futbolunu bitirir”

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe, Süper Lig, Trabzon, Trabzonspor, Halil Umut Meler

Kaynak: HABER MERKEZİ