Aziz Yıldırım Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 7:06 am - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 7:06 am

Fenerbahçe’nin eski Başkanı Aziz Yıldırım Trabzonspor Fenerbahçe maçı sonrası, Trabzonsporlu bazı taraftarların sahaya Fenerbahçeli futbolculara saldırması hakkında açıklamalarda bulundu.

Sözcü yazar Aytunç Erkin bugünkü köşesinde Fenerbahçe’nin eski Başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı konuşmayı aktardı. Aziz Yıldırım’ın öfkeli olduğunu ve daha ilk cümlesinde maçın iptal edilmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Aytunç Erkin Yıldırım’ın 9 yıl öncesine işaret ettiğini aktardı.

Ali Koç gemileri yaktı: Gerekirse bir alt lige düşeriz, kulübün başkanı olarak devam edeceğim

İşte Aytunç Erkin’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Maç sonrası Fenerbahçe’yi 20 yıl yöneten başkanı Aziz Yıldırım’la konuştum.

Yıldırım öfkeliydi ve “Maç iptal edilmeliydi” cümlesini kurdu daha ilk sözünde. Sonrasında da dokuz sene öncesine işaret etti. Aziz Yıldırım kurşunlanma yaşanırken kulübün başındaydı ve tesadüfe bakın teknik direktör bugün olduğu gibi İsmail Kartal’dı. Fenerbahçe’nin eski başkanı dedi ki:

“Devlet, 4 Nisan 2015’te yaşanan otobüs kurşunlanması olayını çözemezse bunlar yaşanır. İlk iş Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı aydınlatmak. Ki maç sahaya meşale atıldığında iptal edilmeliydi. Bundan sonra şampiyonluk yüzde 50-50 ve Galatasaray maçına kadar puan kaybetmememiz lazım.”

FENERBAHÇE ARACININ KURŞUNLANMA OLAYI!

4 Nisan 2015’te oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından yola çıkan Fenerbahçe kafilesi, Trabzon Havalimanı’na giderken TSİ 22.15 sularında Araklı yolunda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Trabzon valisi Abdil Celil Öz, yaptığı ilk açıklamada saldırıda taş kullanıldığını açıkladı, sonrasında bunu av tüfeği ile değiştirdi ancak yapılan incelemelerde saldırının pompalı silahla yapıldığı ortaya çıktı. Saldırı sonucu takım otobüsünün camları kırıldı ve otobüs şoförü yaralandı. Saldırı sonrasında kafile, zırhlı araçla havalimanına götürüldü ve 01.40’ta İstanbul’a indi.

 

Kaynak: Sözcü