TKP’den Maçoğlu tepkilerine yanıt: Pabuç bırakmayız

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 7:01 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 7:01 pm

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy’den aday olacağını duyurması sonrası gelen tepkilere yönelik açıklama yaptı. Okuyan, “TKP tepkileri gördü tereddüt etti’ dediler. Biz bu tepkilere pabuç bırakacak parti miyiz? Mesele tamamen bizim kendi süreçlerimizle ilgili” dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy’e uzanan adaylık sürecinin arka planını TELE1’e anlattı.

“PLANLI HAREKET ETMEK İSTERDİ”

Maçoğlu’nun Kadıköy adaylığını, basından öğrendiğini söyleyen Okuyan, “Bunun gündeme getiriliş biçimi, bizim alışkın olduğumuz bir biçim değil. Normalde Kadıköy’de nasıl bir çalışma yürüteceğimize ilişkin ya da başka bir yerde planlamaya hareket etmek isterdik. Ama gündeme geldi. Artık belli ki Maçoğlu’nun TKP’den adaylığı söz konusu olacaksa bu Kadıköy olacak. Bizim değerlendireceğimiz şey sağlıklı bir çalışma yürütmenin zeminini yaratmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum ki yaratacağız” dedi.

Okuyan, devamında ise şunları söyledi:

“Süreç belki basının nezdinde başladı. Çünkü biz çok dürüstçe şey söyledik. Hani bu şekilde bir açıklamayla TKP henüz daha bir değerlendirme sürecindeyken bir adaylığı okumuş olduk. Tabii ki şöyle değil, Biz biliyorduk Kadıköy tercihini. Burada bir sorun yok. Biz süreçten bilgi sahibiyiz. Bu değerlendirmeyi yapmaya devam ettiğimiz sırada karşımıza çıktı, basında yer aldı. Şimdi bu süreci nasıl devam ettireceğimizi değerlendiriyoruz. Ümit ediyorum ki daha sağlıklı bir zemine çekip bu süreci sürdüreceğiz. Aşağı yukarı bugün yarın belli olacak. Bugün toplanacağız zaten.”

“BİZ BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ”

Maçoğlu ile birbirilerini tanıdıklarını belirten Okuyan, “Ortada doğal olarak evet biz 10 yıldır bir ittifak içerisindeyiz. Ovacık’ta Dersim Belediyesi’nde… Biz tanıyoruz birbirimizi. Yakın bir dostluğumuz var. Kişisel olarak Fatih Maçoğlu’yla da var. Yalnızca bağlı bulunduğu siyasi hareket değil. Şimdi detayları konuşacağız.” diye konuştu.

“BİZ TEPKİLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ”

Maçoğlu’nun adaylığı sonrası TKP’ye yöneltilen eleştiriler hakkında da konuşan Okuyan, “Herkeste şöyle düşünceler ortaya çıktı, ‘TKP tepkileri gördü tereddüt etti’ dediler. Biz bu tepkilere pabuç bırakacak parti miyiz? Mesele tamamen bizim kendi süreçlerimizle ilgili. TKP kurumsallığı olan bir parti. Bir işleyişi var. Biz Türkiye’nin önemli bir ilçesindeki çalışmayı daha derli toplu, planlı bir şekilde yürütmek isteriz. Şu anda böyle başlamadı. Böyle başlamasının koşullarını yaratmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Maçoğlu, devamında ise şunları söyledi:

-TKP ve Kadıköy konusunu zaten kendisi açıkladı. Ayrıca Fatih Maçoğlu ile bizim en az 10 yıllık hukukumuz ve dostluğumuz var. Dolasıyla görüşmelerimiz, değerlendirmelerimiz tabii ki önemli. Zaten kendisiyle de görüşüyoruz. Dikkate alacağız. Onlar da bizim değerlendirme ve kaygılarımı dikkate alacaklardır. Ümit ediyorum ki buradan pozitif bir şekilde çıkacağız.

-Türkiye Komünist Partisi’nin bir kategori şeyi şu: Kazanmak için, yani her yerde kazanmak için gireriz ama kazanma olasılığımızın olduğu bazı yerler var. TKP’nin genel seçimlerde aldığı oy belli ama bu yerel seçimlerde bazı yerleri gerçekten kazanabileceğimiz inancındayız.

“DEFNE’DE ÇOK GÜÇLÜ BİR ADAYIMIZ VAR”

-Mesela Hatay Defne. Deprem’in en çok yıktığı yer. Biz buraya çok yol aldık çok güçlü bir adayımız var. Oraya giden herkes galiba TKP kazanıyor burayı noktasında. Bunun altı da dolu. Oraya hakimiz. Yıllardır çalıştığımız ilçe, iyi bir örgütümüz var. Biz önümüzdeki haftadan itibaren adım adım hem kazanacağımız yerlerde çalışacağız. Örneğin büyük şehirleri siyaseten asla ve asla boş bırakmayacağımız.

“HERKESİN BİRBİRİNE ‘ÇEKİL ARADAN’ DEDİĞİ ŞEYİN PARÇASI OLMAYIZ”

-Şimdi Türkiye’de iki partili sistem. Herkesin birbirine çekil aradan dediği bir şeyin biz parçası olamayız. Tabii ki önceliğimiz AKP’nin geriletilmesi. Ama görülüyor ki AKP’yi geriletmek üzerine kurulan bi oyun. AKP’yi geriletmiyor kuvvenlendiriyor bunu defalarca gördük. O yüzden TKP bir çok yerde aday çıkaracak. Sadece ve sadece sol partilerin burada kastettiğim Emek Partisi’dir, Sol Parti’dir ve Türkiye İşçi Partisi’dir.

-İddialı olduğu gerçekten kazanabileceklerini gördüğümüz yerlerde biz bu partileri destekleyeceğiz. Karşılarına aday çıkarmayacağız. Hiçbir şey beklemeksizin. Bu konuda hassasiyetimiz olacak, benzer hassasiyeti onlardan bekleriz.

-Onun dışında TKP zaten bütün her yerde belediye meclislerinde aday gösteriyordur. Tüm Türkiye’de. Mümkün olduğu kadar fazla yerde aday göstereceğiz. Bunların bazılarında ise kazanmak için uğraşıyoruz.

Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy’den aday! Kemal Okuyan’dan TELE1’e ‘ittifak’ açıklaması

TKP’den Kadıköy adayı iddialarına yanıt

Kaynak: TELE1