Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan soL’a verdiği pazartesi röportajlarında bu hafta Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın CHP’den aday olmasına ilişkin konuştu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi  Alper Taş’ın Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olmasına Türkiye Komünist Partisi destek veriyor mu? TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan cevapladı.

CHP Beyoğlu’nda da ÖDP’li Alper Taş’ı aday gösterdi, sosyal demokratlar ile sosyalistlerin birlikteliği başarıya ulaşır mı? 

Sosyal demokratlarla sosyalistlerin birliği diye bir şey yok ortada. CHP bir devrimciyi Beyoğlu’nda aday göstermeye karar verdi. Bu CHP ile ÖDP arasındaki bir konu. Biz parti olarak düzen dışı solun düzen partilerinden milletvekili ya da belediye başkanı adayı olmasını, seçilmesini doğru bulmuyoruz.

Siz Beyoğlu’nda aday gösterecek misiniz? Alper Taş’ı desteklemeniz söz konusu olur mu?

İstanbul’da aday göstermeyi tartıştığımız yerlerden biriydi Beyoğlu. Alper Taş’ın adaylığı ortaya çıktıktan sonra bu kararımızı değiştirdik, aday göstermiyoruz. CHP’yi ve onun bir adayı olarak Alper Taş’ı desteklememiz söz konusu değil. Alper Taş ya da başka bir isim. TKP hiçbir yerde CHP ya da bir başka siyasi partinin adayını desteklemeyecek. Beyoğlu’nda aday göstermememiz ise, bu kesin tavrın anlamsız ve kişiselleştirilmiş tartışmalarla yıpratılmasına izin vermemeye dönük bir karar.