TKP İncirlik’e yürüdü

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 2:02 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar 3:44 pm

Türkiye Komünist Partisi, İncirlik’te NATO üssüne yürüdü. Yürüyüşte, “Emperyalistler, iş birlikçiler 6. filoyu unutmayın” sloganları atıldı.

TKP‘li gençler Adana’da İncirlik Amerikan üssü önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında polis, TKP’lilere dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Yapılan basın açıklamasında, “NATO çıkarları uğruna dünyanın her yanında kanlı eylemlere girişmekten kaçınmadı. Türkiye NATO’nun kurucuları arasında yer almasa da ilk üyelerinden biri. 1952 yılında üye yapılan ülkemiz bunun bedelini Kore’ye asker göndererek ödedi.” dendi.

Açıklamada, “Üye olduğumuz tarihten itibaren Türkiye’nin bütün acılarının ardında NATO vardır. Son 10 yılda, Türkiye’nin AKP eliyle komşu ülkelere daha çok asker yollaması NATO varken sürpriz değildir. Bugün, ’emperyalizme dur’ demek için buradayız. Buraya faşistlerden, emperyalizm aşıklarından hesap sormaya geldik.

NATO demek ülkelerin parçalanması, halkların birbirine düşürülmesi demektir; NATO demek egemenliğin teslim edilmesi demektir. Türkiye’de gericiliğin kaynağında tarikatlar, cemaatler vardır ve kaynakları ABD’dir.” ifadeleri kullanıldı.

TKP’den zeytinlikleri yok edecek düzenlemenin iptali için Danıştay’a başvuru