TKH ve Yeni Ülke Dergisi’nden TELE1’e dayanışma ziyareti

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 2:45 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 3:18 pm

TKH ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Danışma Kurulu Üyesi olduğu Yeni Ülke Dergisi temsilcileri cezaevinden çıkan Merdan Yanardağ ile dayanışma göstermek için TELE1’i ziyaret etti.

Türkiye Komünist Hareketi(TKH), ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Danışma Kurulu Üyesi olduğu Yeni Ülke Dergisi,TELE1’i ziyaret etti.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, TKH Merkez Komite(MK) Üyesi Kurtuluş Kılçer ve Yeni Ülke Dergisi temsilen Hikmet Yaman, Merdan Yanardağ’ın hukuksuz bir biçimde 101 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmesinin ardından dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için ziyareti gerçekleştirdi.

“BÜYÜK DAYANIŞMA BEYHUDE ÇABALARIN İŞE YARAMAYACAĞINI GÖSTERDİ”

TELE1’den Berfin Gülsoy’a konuşan Aysel Tekerek ziyaret hakkında şunları söyledi:

“Merdan Yanardağ’a ve TELE1’e yapılan baskı ve hukuksuzluk karşısında durmaya, TELE1 ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz. Halkın haber alma hakkını hem savunmak hem de bizzat yerine getirmek Merdan Yanardağ için aylarca cezaevinde tutulmaya mal olsa da, gerçekleştirdiğimiz büyük dayanışma AKP’nin de beyhude çabaların işe yaramayacağını anlamasını sağlamıştır. Değerli olan, bu mücadelede bu yanın ortaya çıkmasıdır. Umutsuzluğu dayanışma ile zorbalığı ise mücadele ile durdurabiliriz. TELE1 nasıl halkın yanında ise biz de TELE1’in yanındayız.”

Merdan Yanardağ’dan kendisini tehdit eden Osman Gökçek’e uyarı: Bunlara pabuç bırakmam