Titanik yakınlarında kaybolan denizaltının arandığı alanda enkaz bulundu

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 7:25 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 7:44 pm

Kuzey Atlantik’te kaybolan Titan denizaltısının arandığı alanda enkaz bulunduğu açıklandı. ABD Sahil Güvenlik birimleri, enkazı inceliyor.

Titanik enkazına yolculuğu sırasında kaybolan ve 5 kişinin bulunduğu denizaltıda oksijenin tükenmek üzere olduğu bildirilmişti. Titan’dan Pazar sabahından bu yana haber alınamıyordu.

ABD Sahil Güvenlik birimleri Titanik’in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir “enkaz” bulunduğunu açıkladı.

Denizaltının sahibi olan şirketin başkanı Sean Leet, Titan’ın ortadan kaybolmasından bu yana ilk kez açıklama yaptı. BBC Türkçe’nin haberine göre Leet, kayıp 5 kişinin sağ olarak bulunmasını umduklarını söyledi.

ABD Sahil Güvenliği, arama alanını iki katına çıkardı. Deniz tabanından yaklaşık dört kilometre aşağıya ulaşabilen bir robota sahip Fransız gemisi Atalante arama ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için sahada bulunuyor.

Atalante’den yönetilen Fransız araştırma enstitüsü Ifremer’ın deniz aracı Victor 6000 arama bölgesine ulaştı. Aracın ışık ve kameraları su üstündeki ekibin gerçek zamanlı olarak okyanus yüzeyini görmesini sağlayacak. Güney Fransa’daki üste sakin bir ortam hakim, Victor 6000 ekibinin son derece deneyimli olduğu belirtiliyor.

Titanik’e giden turistler hala aranıyor… Kritik süre aşıldı

Titanik’in enkazında kaybolan denizaltını arama çalışmaları sürüyor

Titanik’in enkazına turist taşıyan denizaltı kayboldu