TIR, kamyon, kamyonet ve otomobilden zincirleme kaza: Üç çocuk hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 4 Eylül 2023 Pazartesi 10:00 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 1:23 am

TIR, kamyon, kamyonet ve otomobilin karıştığı zincirleme kazada üçü çocuk dört kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Kazayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

TEM Otoyolu İstanbul istikameti Çatalca mevkisinde iddiaya göre, seyir halinde bulunan, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen TIR’ın patlayan lastiği otoyola dağıldı. Bu sırada lastik parçaları arkadan gelen kamyonun şaftına dolanınca arıza yaptı. Arızalanan kamyonu gören Muhittin Şeker ise otomobili ile yavaşladı. Arkadan gelen sebze yüklü kamyonet ise önce önünde seyreden bir TIR’a vurdu, ardından da Muhittin Şeker’in kullandığı otomobile çarptı. Otomobil, arızalanan kamyon ile kamyonet arasında metal yığınına döndü. Otomobilde bulunan 8 kişi ise içeride sıkıştı.

OTOMOBİLDE BULUNAN ÜÇ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

DHA’nın aktardığına göre İhbar üzerine olay yerinde çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu’nun trafiği İstanbul istikametine dururken, polisin aldığı güvenlik önleminin ardından itfaiye ekipleri yaralıları sıkıştıkları otomobilden çıkarmak için seferber oldu.

İtfaiye ekipleri, otomobildeki yaralıları kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Otomobildeki bir yaşındaki Alperen Ş., iki yaşındaki Sabri Ş., sekiz yaşındaki Buğlem Ş. Ve 18 yaşındaki Kader K.’nin ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

ÜÇ GÖZALTI

Olay yerinde uzun süren çalışmaların ardından araçlar otoyoldan kaldırıldı. TEM Otoyolu 3 saat sonra trafiğe açıldı. Öte yandan görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkan jandarma ekipleri, kamyon, kamyonet ve TIR sürücüsü olmak üzere üç kişiyi gözaltına aldı.

Jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Sümer Ezgü ailesiyle birlikte kaza yaptı!

Antalya’da safari aracı kaza yaptı: İki turist hayatını kaybetti