TİP’ten CHP’ye Hatay resti!

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 9:42 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 9:42 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne mevcut başkan Lütfü Savaş’ı aday gösterdi. Savaş’ın adaylığı tartışma konusu olurken Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) “Hatay başta olmak üzere halkımızı alternatifsiz bırakmayacağız” açıklaması geldi.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde il ve ilçe adaylarının büyük bir bölümünü açıkladı. CHP Parti Meclisi (PM) depremin vurduğu Hatay’da ise mevcut başkan Lütfü Savaş ile yola devam dedi. Savaş’ın aday olarak açıklanması büyük tepkiye yol açarken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan açıklama geldi. Baş, “Hatay başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında onlarca il ve yüzlerce ilçede halkımızı alternatifsiz bırakmayacağız” açıklamasını yaptı.

CHP neden yeniden Lütfü Savaş’ı aday gösterdi? Kemal Özkiraz Hatay için TİP’e dikkat çekti

“KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN”

Baş X hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“Parti üyelerimizden gelen talepleri, yurttaşlarımızdan yükselen sesi duyuyoruz. Dost siyasi güçler, sendikalar, kadın, gençlik, ekoloji örgütleri ve yerel platformlarla yaptığımız çalışmalar artık olgunlaştı. Hatay başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında onlarca il ve yüzlerce ilçede halkımızı alternatifsiz bırakmayacağız, kimsenin kuşkusu olmasın. Gelecek hafta itibariyle kamuoyuyla paylaşmaya başlayacağız.”

 

Kaynak: TELE1