TİP’ten Can Atalay için metrobüs köprüsüne pankart! “Siyasi rehine Hatay Milletvekili Can Atalay’a özgürlük”

Yayın tarihi: 30 Haziran 2023 Cuma 2:07 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 2:07 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bahçelievler İlçe Örgütü, milletvekili seçildiği halde tahliye edilmeyen Hatay Milletvekili Can Atalay için İncirli metrobüs köprüsüne bir pankart astı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bahçelievler İlçe Örgütü milletvekili seçildiği halde hala tahliye edilmeyen Hatay Milletvekili Can Atalay için eylem gerçekleştirdi. TİP üyeleri İncirli metrobüs köprüsüne pankart asarken, asılan pankartta “Siyasi Rehine Hatay Milletvekili Can Atalay’a Özgürlük” yazdığı görüldü.

Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay’ın tutukluğu açıklaması

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Twitter’dan, Gezi Davası sebebiyle tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na asil üye olarak seçildiğini duyurmuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti, Can Atalay’ın tutukluğuna ilişkin TİP ve hukukçuların görüşlerini iletmişti.

Numan Kurtulmuş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu seçilmesine ve cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için CHP Genel Başkanı Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği, “Numan Kurtulmuş asıl sorumlu sensin. Atalay’ı oradan çıkaracaksın ve gelecek, yeminini edecek” sözleri hakkında konuşmuş ve kendisinin Can Atalay’ı cezaevinden çıkarma yetkisi olmadığını söylemişti. Kurtulmuş, “Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur” demişti.