TİP’li vekillerden köprüde Gezi eylemi: Her yer Taksim her yer direniş

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 10:28 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 12:44 pm

TİP miletvekilleri Gezi direnişinin yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne pankart astı. Polis vekillere müdahale ederek pankartı denize düşürdü. Sera Kadıgil ‘polisin bu esnada telefonunu denize attığını’ söyledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile miletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil Gezi Parkı direnişinin yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne “Her yer direniş, her yer Taksim” yazılı pankart astı.

Ahmet Şık’ın Twitter hesabından canlı yayınlanan videoda polisin “Bu bayrağı buraya asamazsın” diyerek müdahale etmek istediği görülürken, çevredekilerin “O milletvekili, milletvekili” dediği duyuldu. Ahmet Şık, polisin yakasından tutarak çektiğini söyledi. Polis ise pankartı asıldığı yerden keserek boğazın sularına düşürdü.

‘POLİS TELEFONUMU DENİZE ATTI’

Kadıgil, polisin müdahale sırasında telefonunu köprüden denize attığını açıkladı. Kadıgil, Erkan Baş’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Merhaba Ben Sera 🙂 Kısa bir süreliğine bu hesabı kamulaştırdım. Boğaziçi Köprüsü’ne “Her yer Taksim, her yer direniş” pankartını asarken bir polis telefonumu denize attı. Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar 🙂 Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”

GEZİ DİRENİŞİ’NİN 9. YILI

31 Mayıs 2013 tarihinde patlak veren Gezi direnişine giden süreç, 27 Mayıs’ta iş makinelerinin parka girmesinin ardından, haberin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda başladı. Kitlelerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmış, polisin müdahalesi sonrasında ertesi gün daha kitlesel şekilde Gezi savunucuları parka akın etmişti.

Gezi direnişi 9 yaşında