TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 11:14 am - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 12:04 pm

TİP’in 2024 Yerel Seçimleri’nde yarışacak Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan oldu. Gökhan Zan, “Hatay, ecdadın hasta yatağında kurtardığı en değerli emanet olması nedeniyle bambaşka bir yerdedir bizim için” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP), 2024 Yerel Seçimleri’nde yarışacak Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının Gökhan Zan olduğunu açıkladı.

İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Gökhan Zan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hasta olmasına rağmen Hatay’ın anayurda katılması için verdiği mücadeleyi hatırlatarak, “Hatay manevi duyguların yaşandığı, ecdadın hasta yatağında kurtardığı en değerli emanet olması nedeniyle bambaşka bir yerdedir bizim için” dedi.

Gökhan Zan, 6 Şubat depremlerinde devlet kurumlarının deprem bölgesine müdahalede geç kaldığını hatırlattı.

Zan konuyla ilgili olarak, “Biz 6 Şubat’ta 04.17’yi gösterdiğinde saatler maalesef kimimiz öldük, kimimiz yetim kaldık, kimimiz eksik kaldık. Ama o gün ilk üç gün yanımızda kimse yoktu. Kim vardı biliyor musunuz? Millet vardı, halk vardı? Milletin dayanışması vardı. Onların elini gördük, kokusunu duyduk. Bu bizim için çok kıymetliydi. Bilindiği üzere deprem değil ihmal öldürüyor. Alınmayan önlemler, nereye harcandığını bilmediğimiz deprem vergileri ve imar afları nedeniyle bu acıları yaşadık. Bugün aramızda olmayan on binlerce yurttaşımızla, güzel memleketimiz Hatay’da hayatımızı sürdürüyor olabilirdik. Biz onların gittiği yerde kaldık” şeklinde konuştu.

“İKTİDARA VE MUHALEFTE KARŞI ADAYIM”

Gökhan Zan, sadece 6 Şubat Depremleri’nin yıldönümünde protesto edilen CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a karşı değil, depremde yaşanan yıkımda sorumluluğu olduğunu belirttiği iktidara karşı da aday olduğunu ifade etti.

Zan, “Şimdiye kadar iktidarı konuştuk. İktidardan farkı olmayanları desteklemeye mecbur bırakılmamızı da konuşacağız. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bu felaketin sorumluları arasındadır. Kendisi bu sorumluluğu kabul edip geri çekilmek yerine partisi tarafından yeniden aday gösterilmiştir. Bu adaylık kentte kendisine oy vermiş Hatay halkına danışılmadan alınmıştır. 6 Şubat gecesi yürüyüşte Hatay gerçek anketi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önüne koymuştur. O yüzden bu tabloyu görüp sessiz kalmamız mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü bir kenara atamazdım. Hatay sadece Hatay’ın şahsi meselesi değildir, 85 milyonun şahsi meselesidir ve Hatay’ı emanet etmiştir 85 milyona. Bir vatandaş olarak kötüyle kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım. Artık değişmek şart. Adaylığım sadece Lütfü Savaş’a değildir tabii ki. Hatay’ı depremde yalnız bırakan, bu felakette sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı adayım” dedi.

CHP VE LÜTFÜ SAVAŞ’A İKİ AYRI ÇAĞRI

CHP ve Lütfü Savaş’a yönelik iki ayrı çağrıda bulunan Gökhan Zan, “Buradan iki çağrı yapıyorum. İlki Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine: Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday yapmanız kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket depremde hayatını kaybeden 50 binden fazla canımızın, insanımızın olduğu sonucunu değiştirmez. Yapmayın. İkinci çağrım ise sayın Lütfü Savaş’adır. Çekilin ve Hatay İttifakı’nın etrafında birleşelim. Lütfen bu çağrımızı da duyun” ifadelerini kullandı.

BARIŞ ATAY NEDEN ADAY OLMADI?

Basın toplantısına katılan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’a sosyal medyada sıkça dile getirilen kendisinin aday olması durumu hatırlatılarak neden aday olmadığı soruldu.

Kişiler üzerinden siyaset yapmadıklarını ve Gökhan Zan’ın bu görevi başarıyla yapacağına inandıklarını belirten Barış Atay bu soruya şu cevabı verdi:

“Türkiye İşçi Partisi’nin siyasal konjonktürünün bir örneğidir bu. Biz isimler üzerine siyaset yapmayız. Sonuç itibarıyla dönem dönem aldığımız görevler var. Burada parti üyesi arkadaşlardan ilçe yöneticilerine kadar, milletvekillerinden olası belediye başkanlarına kadar Türkiye İşçi Partisi’nde herkesin statüsü aynı derecededir. Ben bana verilen görevi uzun süre yerine getirmeye çalıştım elimden geldiğince. Hayatın başka bir akışı var. Burada Parti ile birlikte yürüdüğüm malum karşınızda olduğuma göre. Fakat isimler üzerinden siyaset yapmadığımıza göre bu kolektif bir iş yaptığımız gerçeğini önünüze koymamız gerekiyor. Dün Barış Atay ismi vardı. Çok teveccüh gösteriliyor, sağolsunlar. Sosyal medyada yazılanları ben de okuyorum. Şu an Gökhan Zan arkadaşımız elini taşın altına koyması gerektiğini düşündü. Bu görevi layıkıyla yerine getirmeyeceğini düşünsek zaten burada kolektif bir çaba söz konusu olmazdı. Aynı Can Atalay isminin bugün Türkiye İşçi Partisi saflarında yankılanması gibi yeni isimler ortaya çıkacak. Bunu düşündüğümüz zaman Barış Atay’ı Türkiye İşçi Partisi’nin bir üyesi olarak değerlendirmek lazım. Burada başka bir şey aramaya gerek yok. Sanat bence önemli bir mücadele alanı. Oradaki mücadeleyi de büyütmek lazım.”

Erdoğan CHP’li belediyeyi eleştirmek isterken Hatay tehdidini unuttu

TİP’in 2024 Yerel Seçimleri’nde yarışacak Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünü hatırlatan Gökhan Zan, “Hatay sadece Hatay’ın şahsi meselesi değildir, 85 milyonun şahsi meselesidir” dedi.

Kaynak: TELE1