TİP ve Emep’ten ortak aday ısrarı!

Yayın tarihi: 7 Ocak 2023 Cumartesi 3:32 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2023 Cumartesi 6:25 pm

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın seçime kendi adayımızla gireceğiz açıklamasının ardından TELE1′ konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Basın Danışmanı, “Ortak adaya daha yakınız” dedi. TELE1’e konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise, “Ortak adaya açığız” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin buldan, Kars’ta yaptığı bir konuşmada “Kendi Cumhurbaşkanı adayımızla seçimlere gireceğiz” açıklamasını yaptı. TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan HDP ile birlikte Emek ve Özgürlük İttifakı ortaklarından,  TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın basın danışmanı, ittifakın ortak açıklamasında belirtildiği gibi seçimde ortak aday destekleme seçeneğine daha yakın olduklarını söyledi.

HDP: Kendi adayımızla seçime gideceğiz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın basın danışmanı TELE1’e şu açıklamayı yaptı:

“Genel başkanımız 2 gündür MYK kampı çerçevesinde yoğun toplantı halinde olduğu için ilgili açıklamayı henüz izleyemediğini ancak bu konuda TİP’in, daha önce kamuoyuyla paylaştığı görüşlerin açık olduğunu, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak açıklamasında da altı çizildiği üzere ilkelerimize uygun mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduklarını ifade etti.”

EMEP: ORTAK ADAYA AÇIĞIZ

Emek ve Özgürlük İttifakı ortağı EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz TELE1’e yaptığı açıklamada, “Ortak adaya açığız. Toplumsal mutabakat oluşmalı. Tek adam gitmeli. Bu olmazsa da ittifak kendi aday arayışına girebilir” ifadelerini kullandı.