TİM 1.000 listesindeki Teknopanel’den ülke ekonomisine ihracat dopingi

Yayın tarihi: 15 Haziran 2024 Cumartesi 10:52 am - Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi 10:52 am

TİMin, hacimlerine göre Türkiye’nin ilk 1.000 ihracatçı şirketini listelediği çalışmasının 2023 edisyonu yayımlandı. 6 kıtada 106 ülkeye ihracat yapan sandviç panel ve EPS üreticisi, listedeki yerini aldı.

Endüstrileşme ve şehirleşme projelerinin hızlandığı son yıllarda üretim kapasitelerini yükseltmek isteyen ülkelerin sandviç panel ve EPS ihtiyacı artarken, yerli şirketler gerçekleştirdiği ihracat oranıyla listelere adını yazdırıyor. Türkiyenin önemli ihracatçıları arasında yer alan sandviç panel ve EPS üreticisi Teknopanel, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçısı listesine bu yıl da girdi. 6 kıtada 106 ülkeye ihracat yapan üretici, Türk bayrağını ürün ve hizmetleriyle dünyanın dört bir yanında dalgalandıran bin şirketin ihracat büyüklüklerine göre sıralandığı rapordaki yerini aldı.

Konuya dair açıklamada bulunan Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Türkiye İhracatçılar Meclisimizin düzenli olarak yayımladığı Türkiyenin İlk 1.000 İhracatçısı listesi, ülke ekonomimizdeki katma değerli payımızı ortaya koyuyor. 2005 yılından bu yana Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerikaya ihracat yapıyor ve sektör lideri olarak konumlanıyoruz. Bu başarıdan aldığımız motivasyonla yıllık 37 milyon doları aşan %25 ihracat kapasitemizi gelecek dönemde daha da artırmaya odaklanacağız” dedi.

“YENİ YATIRIMLARIMIZLA ÜRETİM KAPASİTEMİZİ YÜKSELTİYOR, İHRACATIMIZI ARTIRIYORUZ”

“Kurulduğumuz günden bu yana dünyanın dört bir yanındaki kitlemizin ihtiyaçlarını karşılamak için titizlik ve özveriyle çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne yeni yatırımlar yaparak büyümeye devam ediyoruz. Mersin ve Sakarya üretim tesislerimizin yanında 2016da temelleri atılan İzmirdeki 51 bin metrekarelik, 2018de de İstanbulda hayata geçirdiğimiz 8 bin metrekarelik yatırımlarla üretim tesislerimizi toplamda 128 bin metrekareye çıkararak stratejimizi güçlendirdik. Şimdi sırada Kuzey Makedonyada 55 bin metrekarelik alanda faaliyete geçirmek üzere olduğumuz fabrikamız var. Bu fabrikayla birlikte, sandviç panel üretimimizi 13,5 milyondan 16,5 milyon metrekareye, EPS üretimimizi 1,6 milyon metreküpten 1,950 milyon metreküpe çıkaracağız. Bu sayede, üretim kapasitemizde çıtayı aşarak ihracat ivmemizi hızlandıracağız” diyen Orhan Kahveci, sözlerine şunları ekledi:

“Stratejik noktalarda bulunan yatırımlarımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı ve etkin çözümler üretiyoruz. Türkiyenin İSO Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan şirketimizle inşaat malzemeleri sektöründe zirvedeki yerimizi her adımımızla taçlandırıyoruz. 500’ü aşkın çalışanımızın emeğiyle ürettiğimiz sandviç panel ve EPS ürünlerimizi yurt içinde 150, yurt dışında ise 120den fazla hizmet noktası aracılığıyla tüketicilerle buluşturuyoruz.”

“İHRACATTAKİ GÜCÜMÜZLE HEDEFİMİZE BÜYÜK ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Sandviç panel ve EPS sektöründe Türkiye’nin ihracat devleri arasında yer alması için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduklarının altını çizen Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Aynı sorumluluk bilincini, gezegenimiz için de benimsiyoruz. 2019 yılında kurduğumuz sektörün ilk ve tek Ar-Ge merkezimizde sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu odakla hem üretim süreçlerini iyileştiriyor hem de yeni ürünler geliştiriyoruz. Tesislerde yoğun olarak kullanılmaya başlanan güneş enerji santrali yatırımları için pazara sunduğumuz özel tasarım solar uyumlu sandviç çatı panelleriyle sürdürülebilir yeni nesil yapıları hedefliyoruz. Türkiye’nin en büyük sanayi yapılarının ve sosyal alanların yanında askeri, zirai ve prefabrik yapılar, konutlar gibi yapı üreticilerinin tedarikçisi oluyoruz. Küresel çapta sektörünün yükselen üreticisi Teknopanel olarak, her yıl başarılarımızı daha yenilerini eklemek için çalışıyoruz. Yıldan yıla artan ihracat gücümüzle hedefimize doğru büyük adımlarla ilerlerken önemli ölçüde yol kat ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN