TikTok’tan 18 yaş altı için güçlü güvenlik tedbirleri

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 5:54 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 5:54 pm

Sosyal medya platformu TikTok, sert kısıtlamalarla genç kullanıcılarını sosyal medyanın zararlı etkilerinden koruma kararı aldı.

TikTok, 18 yaş altı kullanıcılar için güçlü güvenlik tedbirleri aldı. TikTok’un aldığı düzenlemeler arasında en dikkat çekicisi güncellemeden sonra 13 yaş altı çocukların TikTok hesabı açamayacak oluşu. Ayrıca, yeni regülasyonlar 16 yaşının altında olanların ürettiği içeriklere yorum yapılmasını da engelliyor.

18 yaşından küçüklerin oluşturduğu videolar ise kimse tarafından indirilemeyecek. Akşam saat 9’dan sonra 13-15 yaş aralığına, saat 10’dan sonra da 15-17 yaş aralığına bildirim gönderilmeyecek.

“TÜM KULLANICILAR İÇİN GÜVENLİ PLATFORM HEDEFİ”

TikTok Çocuk Güvenliği Politikaları Başkanı Alexandra Evans, “Açıklanan çığır açıcı değişiklikler, Tiktok’un tüm kullanıcılarımız için güvenli bir platform olmasını sağlama misyonumuzdaki bir sonraki adım.” diye konuştu ve ekledi:

Konu reşit olmayan gençlerin ve çocukların güvenliğine geldiğinde hepimiz biliyoruz ki güvenliğin sınırı olamaz. Bu yüzden yeni politikalarla Tiktok’un herkesin güvenle yaratıcılığını ifade edebileceği bir platform olarak varlık sürdürmesini istiyoruz.

SİBER ZORBALIĞIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN

Sosyal medyanın zararlı etkilerini en aza indirgemek isteyen Tiktok, uygunsuz içerikleri ve özellikleri belirli yaş grupları için erişime kapatarak siber zorbalığı platformda en aza indirgemeyi amaçlıyor. Çok büyük bir kısmı 18 yaşının altında olan kullanıcı kitlesinin ise bu düzenlemelere ne tepki vereceği merak konusu.