TikTok kullanıcıları cinayeti ortaya çıkardı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2020 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 9 Temmuz 2020 Perşembe 3:08 pm

Seattle’da yaşayan TikTok kullanıcıları Randonautica isimli bir keşif uygulamasıyla, bir oyun oynamaya ve bir bölgeye bırakılan hazineyi keşfetmeye çıktılar. Ancak ergenler, hazine yere, öldürülüp parçalandıktan sonra bavulla bölgeye bırakılan cesedi buldular.

TikTok kullanıcıları cinayeti ortaya çıkardı. Olayın canlı yayınla tüm takipçilerine ulaşması ise ayrıca büyük bir travma yarattı.

Gençler, bavulu açıp içinden gelen kokuyla ceset olduğunu anlayınca, polisi aradılar ve bir süre sonra olay yeri, cinayet inceleme mahaline dönüştü. Gençler de tüm medyanın gündemine oturdular. Cesetlerin ise 53 yaşındaki Jessica Lewis ve 27 yaşındaki Austin Wenner’e ait olduğu tespit edildi.

TikTok veri hırsızlığı

Polisin soruşturmasıyla, bölgede aynı cesede ait parçalar içere başka bavullar da bulundu. Öyle görünüyor ki, TikTok ergenleri, farkında olmadan çok vahşi bir cinayeti ortaya çıkardılar.

Randonautica uygulaması, bir bölgede gizlenen “sembolik” hazineleri bulmak için insanların keşif oyunu oynadığı, lokasyon temelli bir eğlence uygulaması. Katilin, öldürdüğü kişini cesedini, bu oyundaki hazine lokasyonuna bırakması ise cesedin çabuk keşfedilmesine neden olmuş gibi görünüyor.

Randonautica’ın CEO’su ise, bu cinayetin uygulamayla bir bağının olmadığını ve bunun bir tesadüf olduğunu açıkladı.

Ford polis arabası yapmaktan vaz mı geçecek?