TikTok, 27 ülkede yasaklanma riski ile karşı karşıya

Yayın tarihi: 21 Ocak 2023 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma 7:04 pm

TikTok CEO’su Shou Zi Chew, geçtiğimiz günlerde bir video görüşmesi nedeniyle AB komiseri Thierry Breton tarafından uyarıldı. Komiser, AB’nin vatandaşının mahremiyetini korumak için mümkün olan her yolu kullanacağını ve gerekirse uygulamayı Avrupa Birliği’nden yasaklayacağını açıkça belirtti.

AB, TikTok’un eylemini hızlandırmasını ve Dijital Hizmetler Yasası’nda (DSA) belirtilen tüm kural ve düzenlemelere uymasını istiyor. Kasım 2022’de yürürlüğe giren DSA, içerik ve internet platformu yönetimi için Altın Standart olarak kabul ediliyor. AB vatandaşlarının yaşamı ve güvenliği için tehdit oluşturabilecek Yasanın tekrarlanan ihlallerinin AB’de yasaklanması da dahil olmak üzere çok sayıda caydırıcı yaptırım sağlıyor. DSA’ya uyulmaması, şirketlerin yıllık küresel cirosunun %6’sına varan ağır para cezalarına yol açabilir.

TikTok

 

DSA’nın birçok hükmü yalnızca AB’de 45 milyondan fazla kullanıcısı olan platformlar için geçerli. Ancak bu eşik, YouTube, Twitter, Facebook ve TikTok gibi ünlü platformları Kanun kapsamına alıyor.

İlginizi çekebilir: TikTok Youtube ve Instagram’a meydan okuyor!TikTok zaten AB ile veri güvenliği, yanlış bilgilendirme ve DSA uyumluluğuna ilişkin politikaları tartışıyordu. Şirketin üst düzey yetkilileriyle yapılan çok sayıda toplantı, Çocuk güvenliği, Rus dezenformasyonu, ücretli siyasi içeriğin şeffaflığı ve GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) gibi konuları içeriyordu. Komiser Breton, son görüntülü görüşmede CEO Chew’e “Denetimler tam uyum göstermezse vatandaşlarımızı korumak için tüm yaptırımları uygulamakta tereddüt etmeyeceğiz” dedi.

Meta, yetişkin çıplaklığı konusunda daha kapsayıcı kurallar getiriyor