‘Ticarethane’ sayılan cemevine 11 bin TL’lik fatura!

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 1:13 am - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 1:13 am

İstanbul’un ardından Ankara’da da bir cemevine ‘ticarethane’ statüsünden fahiş fiyatlı elektrik faturası kesildi.

İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği’ne kesilen 30 bin 60 TL’lik elektrik faturasının ardından Ankara’nın Çankaya ilçesinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi’ne de fahiş fiyatlı fatura geldi. Hacı Bektaş Veli Vakfı, “Cemevlerinin elektrik faturalarının ticarethane statüsünde gelmesi bu ülkenin ayıbıdır” açıklamasında bulundu.

Hacı Bektaş Veli Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Zamlardan sonra gelen elektrik faturamız 11.615,25 TL’dir. Cemevlerinin elektrik faturalarının ticarethane statüsünde gelmesi bu ülkenin ayıbıdır. Bütün canlarımızı tüm cemevlerimizle dayanışmaya bekliyoruz” denildi.

EPDK DİYANET’E YÖNLENDİRDİ

Öte yandan Hacı Bektaş Veli Vakfı’nın EPDK’ye başvurusunun cevabı da paylaşıldı. EPDK’dan Hacı Bektaş Veli Vakfı’na verilen cevapta, “Cemevlerinin mevzuatta ifade edilen ibadethane kapsamında bulunup bulunmadığının tespiti kurumumuz görev alanına girmemekte olup, anılan hükümler çerçevesinde konunun Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesinde değerlendirilebileceği mütalaa edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

“İKTİDAR BU TUTUMUNDAN VAZGEÇMELİDİR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da faturayı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Ankara’da ticarethane tarifesinden cemevine gelen fatura 11 bin 615 TL. İbadethaneye ticarethane olarak gören zihniyeti kınıyorum. İktidar bu tutumdan vazgeçmelidir” dedi.

AKP’li Başkan Cemevi için kamu arazisi bulamadı