Ticaret Bakanlığı’ndan dijital platformlara 166 milyon lira ceza!

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 10:43 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 10:43 am

Ticaret Bakanlığı, şikayetler üzerine dijital abonelik platformlarına 2023 yılı içinde 166 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı.

Son dönemde yüklü zamlar yapılan dijital abonelik platformlarına bakanlıktan ceza yağdı. Ticaret Bakanlığı, tüketicilere mağdur eden dijital abonelik platformlarına gelen şikayetler üzerine inceleme başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, ilgili platformlara 166 milyon TL tutarında idari para cezası verildiğini açıkladı.

Dilan Polat’ın ardından fenomenler diken üstünde! Ticaret Bakanlığı’ndan sıkı denetim kararı

DİJİTAL PLATFORMLARIN İSMİ AÇIKLANMADI

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2023 yılı içerisinde Bakanlığımıza tüketicilerimiz üzerinden ulaşan TV yayını, kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor vb. yayın ve içerik hizmeti sunan dijital abonelik platformları hakkındaki şikayetler ile ilgili olarak incelemeler başlatılmıştır. Bu kapsamda; ilgili kuruluşlara Bakanlığımızca 166 milyon TL tutarında idari para cezası düzenlenmiştir.”

Söz konusu dijital abonelik platformları televizyon yayını, kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor gibi yayın ve içerik hizmetlerini kapsıyor. Ancak bu kapsamda platformların isimleri paylaşılmadı.

CEZALARIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Denetimlerde, dijital platformlara abone olan tüketicilerin talep ve onayları alınmaksızın sözleşmelerinin yenilendiği, tüketicilerin rızası dışında kredi kartlarından para tahsil edildiği, abonelikten çıkmak isteyen tüketicilerin isteklerinin süresi içerisinde yerine getirilmediği, haksız bir şekilde ücret alınmaya devam edildiği, eksik iade ücreti ödenerek tüketicilerin mağdur edildiği ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı’ndan “Efsane Kasım İndirimleri” uyarıları