Threads, bazı içerikleri engellemeye başladı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 8:46 pm

Threads Meta tarafından yakın zamanda tanıtılan platformlardan biri. Uygulama şu anda, “aşılar”, “covid” ve daha önce Meta platformunda yanlış bilgilerle ilişkilendirilen diğer kelime varyasyonları da dahil olmak üzere bir dizi “potansiyel olarak hassas” kelimenin aranmasını engelliyor.

Bir çok konuda sosyal medyaya yenilik getiren platform bazı içeriklerin tanıtılmasına da engel olacak. İlk olarak The Washington Post tarafından bildirilen sınırlamalar, tartışmalı içeriklerin Meta’nın en yeni uygulamasında yayılmasını engellemeye yönelik açık bir girişim. Şirket, “covid”, “koronavirüs”, “covid-19”, “aşılar” ve “covid aşıları” dahil olmak üzere covid ve aşıyla ilgili bir dizi terimin yanı sıra potansiyel olarak hoş olmayan içeriklerle ilişkili diğer terimleri de engelledi.

 

 

Threads

 

Şirket, The Post’a yaptığı açıklamada aramaları engellediğini doğruladı ve bunu geçici bir önlem olarak nitelendirdi. Bir sözcü, “Arama işlevi, potansiyel olarak hassas içerik gösterebilecek anahtar kelimeler için geçici olarak sonuç vermiyor” dedi. Aynı zamanda Threads’i de denetleyen Instagram’ın başkanı Adam Mosseri, şirketin “son hatalardan ders almaya çalıştığını ve aramayı başlatırken dikkatli olmaya yönelmenin daha iyi olduğuna inandığını” tweetledi.

İlginizi çekebilir: Koronavirüs uzun süreli etkisi herkesi şaşırttı: Önemli bir organı çürütüyor

Meta’nın geçmişi, şirketin Threads’de arama konusunda dikkatli olmak için iyi nedenleri olduğunu gösteriyor. Instagram araması, yanlış bilgi taşıyıcısı ve kullanıcıları komplocu tavşan deliklerine yönlendirme yeteneği nedeniyle geniş çapta eleştirildi.

Apple, Qualcomm’la anlaşmayı uzattı! 5G yongasının durumu ne olacak?