Thodex’in yeni soruşturmasında da bürokrasi yok!

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 3:56 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 3:56 pm

Türkiye’de yurttaşları milyarlarca dolar dolandıran kripto tosuncuk Faruk Fatih Özer‘in hakkında açılan yeni soruşturmada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile olan fotoğrafı yine yer almadı.

Kripto para dolandırıcılığına ilişkin, hakkında ‘örgüt kurma ve yönetme’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından dava açılan şirketin kurucusu ve yöneticisi firari Faruk Fatih Özer hakkında yeni bir dava daha açıldı. Bu kez Özer’in “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, Özer’in yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı ortaya çıktı. Özer’in Erenköy Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün vergi mükellefi olduğu, Vergi Denetim Kurulu tarafından Özer’in şirketine ilişkin 2017 yılına ait hesapların incelenmesi yapıldığı belirtilen iddiamanemede, incelemeler sonucunda Özer’in talep edilmesine rağmen işletmesine ilişkin defter ve belgeleri görevlilere ibraz etmediği kaydedildi. Özer’in belgeleri sunmayarak suç işlediğine dair dava açmayı gerektirecek kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtildi. Mahkeme, Gebze’deki adresine çıkarılan talimat yazısında Özer’in mazeretsiz duruşmaya katılmadığı takdirde hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti.

BÜROKRASİ YİNE YOK

Binlerce yurttaşı dolandırarak yurt dışına kaçan Thodex  vurguncusu Faruk Fatih Özer hakkında yeni soruşturma başlatıldı. Soruşturmada, kriptosuncuk Fatih Özer ile fotoğrafı ortaya çıkan Mevlüt Çavuşoğlu ve MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı yer almadı. Fatih Özer’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Skandal! Soylu kripto tosuncuğu makamında ağırlamış

Süleyman Soylu’nun da kripto tosuncuk Faruk Fatih Özer ile fotoğrafı çıkmıştı.