Thodex’in firari CEO’su mahkemeye çıktı! Tutuklu yargılanacak

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 12:27 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 2:34 pm

Türkiye’de yüzlerce kişinin mağdur olduğu iddia edilen kripto para borsası Thodex’in firari sahibi Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta mahkemeye çıktı. Özer’in tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Kırmızı bültenle aranan ve yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Thodex’in kurucusu Fatih Özer, 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta gözaltına alınan Özer’in ilk duruşması Elbasan Asliye Mahkemesinde görüldü.

Özer’in tutuklu yargılanmasına karar verildi.

FATİH ÖZER İADE EDİLECEK Mİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in iade sürecine yönelik yaptığı açıklamada “Bu iade süreci biraz sürer, mahkeme süreci var. İki yöntem vardır. Deport edilebilir ancak mahkeme döneminde bu süreç kullanılmaz. Mahkeme süreci sonrası iade edilir. Orada mahkemenin ne zaman olacağı ve mahkemenin kararına bağlıdır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Thodex sistemini kapatan Özer’in yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve iki milyar dolarla kaçtığı iddia edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Özer’in, Arnavutluk’a kaçtığı tespit edildi.

Özer’in iadesi için girişimlerde bulunulurken, yakalanması için yürütülecek çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla 4 teknik ekip kurulmuştu.

Bu kapsamda Arnavutluk’ta Özer’in yakalanması için çok sayıda baskın düzenlenmişti. Bugün yapılan bastında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kurduğu teknik ekiple işbirliğinde yürütülen çalışmalarda Fatih Özer yakalandı.

Thodex vurgununda flaş gelişme! Kurucusuna 40 bin yıla kadar hapis istemi