Thodex CEO’su Fatih Özer iade edilecek mi?

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 3:18 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 3:27 pm

Kırmızı bültenle aranan ve binlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Thodex’in kurucusu Fatih Özer, dün Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özer’in iade sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Thodex’in firari CEO’su Fatih Özer, dün Arnavutluk polisinin yaptığı operasyon sonucu yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in iade sürecine yönelik yaptığı açıklamada “”Bu iade süreci biraz sürer, mahkeme süreci var. İki yöntem vardır. Deport edilebilir ancak mahkeme döneminde bu süreç kullanılmaz. Mahkeme süreci sonrası iade edilir. Orada mahkemenin ne zaman olacağı ve mahkemenin kararına bağlıdır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Thodex sistemini kapatan Özer’in yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve iki milyar dolarla kaçtığı iddia edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Özer’in, Arnavutluk’a kaçtığı tespit edildi.

Özer’in iadesi için girişimlerde bulunulurken, yakalanması için yürütülecek çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla 4 teknik ekip kurulmuştu.

Bu kapsamda Arnavutluk’ta Özer’in yakalanması için çok sayıda baskın düzenlenmişti. Bugün yapılan bastında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kurduğu teknik ekiple işbirliğinde yürütülen çalışmalarda Fatih Özer yakalandı.

Thodex’in kurucusu Fatih Özer yakalandı