Thodex vurgununda flaş gelişme! Kurucusuna 40 bin yıla kadar hapis istemi

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 9:40 am - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 2:57 pm

Thodex‘in firari kurucusu Fatih Özer hakkında hazırlanan iddianamede iki binden fazla mağdur yer alırken Özer’in 40 bin 540 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kırmızı bültenle aranan ve binlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Thodex’in kurucusu Fatih Özer,  Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Nisan 2021 tarihli Thodex vurgununa ilişkin resen soruşturma başlatıldı. Faruk Fatih Özer öncülüğünde kurulan ve merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan Thodex kripto para borsasına ait hesapları bulunan kullanıcılar hesaplarına girememiş daha sonra bloke edildiğini öğrenmişti. “Sistemde bakım çalışması var” açıklamasıyla müşteriler oyalanırken soruşturmadan iki gün önce Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’a kaçtığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Özer’in firarından önce dünyaca kripto para borsası Binance’e para aktardığı belirlendi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yurtdışı borsası ile de yazışmalar yaparak Thodex kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 10 şüphelinin sistemde bulunan paralarına el koyulmasını talep etti. Uluslararası kripto para borsası Binance şüphelilerin hesabına bloke koydu.

Sabah’ın haberine göre; Özer, geçtiğimiz günlerde Arnavutluk polisi tarafından yakalandı. İade işlemleri başlatılan Özer’in soruşturma işlemlerinin tamamlanması ve davaya dönüşmesi nedeniyle yargılandığı davada ifade vermesi bekleniyordu. Ancak Özer hakkında yeni bir soruşturma daha yürütüldüğü ortaya çıktı.

40 BİN 540 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Çok yönlü yürüyen soruşturma kapsamında 82 şüpheli belirlendi. Süreç içinde aralarında Faruk fatih Özer’in abisi Güven ve kardeşi Serap Özer’in de bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. 21 şüpheli hakkında dava açıldı.

İddianamede iki bin 27 mağdur yer alırken, Faruk Fatih Özer hakkında “örgüt kurma ve yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 40 bin 540 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Özer’in yokluğunda dava İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

İki celsenin tamamlandığı dava kapsamında Faruk Fatih Özer’in babası Zülküf Özer’in bazı mağdurların zararını gidermesiyle şikayetinden vazgeçtiği bilinirken birçok mağdur ise şikayetinin devam ettiğini ifade etti.

DOSYA MASAK’A GÖNDERİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve 2027 mağdurun yer aldığı dosyanın tamamlanmasının ardından mağdur olduklarını beyan ederek başvuruda bulunan 588 kişiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Aralarında Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 6’sı tutuklu 21 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında mağdur olduklarını söyleyen 588 kişiyle ilgili zararın tespit edilmesi için hazırlanan dosya, yaklaşık iki hafta önce MASAK’a gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK tarafından yollanacak raporun ardından hazırlayacağı iddianameyi, Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden “Thodex” davasıyla birleştirilmesi talebiyle gönderecek.

Thodex CEO’su Fatih Özer iade edilecek mi?