TGS Genel Sekreteri İlkay Akkaya’dan istifa kararı!

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 6:37 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 6:37 pm

TGS Genel Sekreteri İlkay Akkaya görevinden istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akkaya, “Kişisel olmayan çeşitli gerekçelerle aday değilim. İki dönemdir yürüttüğüm Genel Sekreterlik görevimi seçilen kişiye devredeceğim” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri İlkay Akkaya görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Akkaya, istifasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Kıymetli meslektaşlar, sendikamızın 31 Eylül-1 Ekim günü Genel Kurulu var. Sendika’nın organize bir şekilde hedef alındığı, Anadolu Ajansı’nın kopartıldığı zorlu bir dönemde, 2011 yılında üye olarak çıktığım bu yolda Ankara Şube Başkan Yardımcılığı, iki dönemdir de Genel Sekreterlik görevlerini yürüttüm. Kişisel olmayan çeşitli gerekçelerle aday değilim. İki dönemdir yürüttüğüm Genel Sekreterlik görevimi seçilen kişiye devredeceğim.

Abdi İpekçilerin, Hıfzı Topuzların kurduğu bu sendikada görev yapmak gurur vericiydi. “5NIK1Sendika”, “Birlikte Güçlüyüz” ifadelerinin sadece bir slogan olmadığını, medyanın orman kanunlarıyla yönetilmeyeceğini, halkın haber alma hakkına sahip çıkanların olduğunu sendikamız büyüyerek dosta düşmana gösteriyor. Toplu Sözleşmeli bir medya yaratmada ısrarın gazetecilerin evi olan bu sendikayı daha da büyüteceğine inanıyorum. Bu işin formülünün gazetecilerin sendikasına, sendikanın gazetecilere sahip çıkmasında olduğunu biliyoruz.

Bu vesileyle Sputnik grevindeki gazeteci arkadaşlarımı selamlıyorum. 43. Gündür omuz omuza verdiğimiz bu mücadele sonuçlanıncaya kadar grevin bir parçası olmayı sürdüreceğim. TGS’nin 70 yıllık birikimi ve kadrolarının bu greve yol gösterici olacağını biliyorum. Grev boyunca çok şey öğrendiğim arkadaşlarıma sevgilerimi sunuyorum.

SENDİKAMIZ GAZETECİLERE EMANET!”

TGS ve ÇGD’den TELE1’e ziyaret