TGRT Olcay Kılavuz haberini neden savunmadı?

Yayın tarihi: 14 Haziran 2024 Cuma 12:37 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2024 Cuma 3:09 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş‘in öldürülmesi olayının kilit isimlerinden biri olan MHP’li Olcay Kılavuz’un yakınları vasıtasıyla yargıya “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler” çağrısı bugün TGRT’de haber yapıldı. Ancak çevresinden alındığı söylenen bilgiler Kılavuz’un ağzından verildi. Haberin gündem olmasının ardından TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan sözlerin yakın çevreden alındığını tekrar vurgularken Olcay Kılavuz da kimseye röportaj vermediğini açıkladı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dava 1 Temmuz’da görülmeye başlanacak. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in siyasi partileri ziyaretinin ve davaya destek çağrılarının ardından önemli bir açıklama gündem oldu. Yurt dışında olduğu düşünülen, Sinan Ateş cinayetinde adı geçen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve 27. Dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un yakınları aracılığıyla açıklamalarda bulunduğu TGRT kanalında TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan tarafından dillendirildi.

Yakınları ile görüşüldüğü belirtilen konuşmalar TGRT’de Olcay Kılavuz’un ağzından verildi. Programın ardından bir çok haber sitesi ve kanal haberi alırken TGRT’nin Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan yaptığı habere ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Özhan, ”Bugün yayında da söylediğim üzere anlattığım kulis bilgilerini Olcay Kılavuz’a çok yakın çevrelerden aldım.. Yani bazı haber sitelerinde yer aldığı şekliyle Olcay Kılavuz’un doğrudan röportaj vermesi söz konusu değil.. Kamuoyunun bilgisine sunarım…” ifadelerini kullandı.

KILAVUZ: RÖPORTAJ VERMEDİM

Bunun üzerine Kılavuz da paylaşımı alıntılayarak ”Ne Ahmet Sözcan ne de başka bir gazeteciyle yapılmış bir röportajım veya bir açıklamam yoktur. Yalan ve kurgu haber yapanlarla ilgili yasal yollara müracaat edeceğimi, itibar suikastçılarının yargı önünde hesap vereceğini kamuoyuna bildiririm.” dedi.

“BİLDİKLERİMİ ANLATMAYA HAZIRIM” DEDİ İDDİASI

TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, Cem Küçük’ün sunduğu programa bağlanarak Olcay Kılavuz’un yakın çevresiyle görüştüğünü ve açıklamaları olduğunu şu sözlerle anlatmıştı:

“Sinan Ateş cinayetinin ardından Olcay Kılavuz ismi sürekli gündemde. Suikast sonrası tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş’ı koruduğu iddia ediliyordu. Onunla görüşmeler yaptığı iddia ediliyordu. Dolayısıyla Olcay Kılavuz’un açıklamaları, bu davaya nasıl baktığı, bundan sonra neler yapmayı planladığı çok önemliydi. Biz de TGRT Haber olarak Olcay Kılavuz’un çok yakınındaki isimlere ulaştık. Olcay Kılavuz’un bir çağrısı var, diyor ki ‘Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım’ şeklinde bir çağrısı var.” ifadelerini kullanmıştı.

4299 hakim ve savcının yeri değişti! Sinan Ateş savcısı ve silah sergileyen hakime tenzili rütbe

Sinan Ateş’in eşi Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı: Bakan’a talimat verdi

 

Ali Babacan: Sinan Ateş’in kızı annesini öldürecekler diye dışarı gitmesini istemiyor

Kaynak: HABER MERKEZİ