TFF’nin iftar programına yalnızca beş kulüp başkanı katıldı

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 10:35 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 10:46 am

TFF‘nin, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrası dün akşam düzenlediği iftar programına Süper Lig’den yalnızca 5 kulüp başkanı katıldı. İftara, Galatasaray adına İkinci Başkan Metin Öztürk katılım sağlarken, Fenerbahçe ve Beşiktaş programa hiçbir seviyede dahil olmadı.

Riyad’daki Süper Kupa finali, hakem Halil Umut Meler’e saldırı ve son olarak Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar Türk futboluna damga vururken, tepkilerin hedefinde olan ve defalarca kez istifaya davet edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam İstanbul’da iftar programı düzenledi.

ÜÇ BÜYÜKLERİN BAŞKANLARI KATILMADI

Büyükekşi’nin iftar yemeğine Süper Lig’den yalnızca 5 kulüp başkanı katıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, programda yer almadı. İftara, sarı kırmızılı ekip adına İkinci Başkan Metin Öztürk katıldı. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise programa hiçbir seviyede katılım sağlamadı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ise dün Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili düzenlediği basın toplantısının ardından iftara katıldı.

Bordo mavili ekibin yanı sıra; yalnızca Başakşehir, Sivasspor, Hatayspor ve Gaziantep FK organizasyona başkan seviyesinde katılım gösterdi.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için gözler TFF’ye çevrilmişti! PFDK sevkleri haftaya kaldı

BÜYÜKEKŞİ TRABZON’DAKİ OLAYLARA İLİŞKİN KONUŞTU

Büyükekşi, yalnızca 5 kulüp başkanının yer aldığı iftarda, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin ilk kez konuştu. “Daha dikkatli olmamız gerekiyor” diyen Büyükekşi, şunları söyledi:

Büyükekşi, “Bu mübarek günlerde, özellikle hafta sonu oynanan maçta maalesef istemediğimiz olaylarla karşılaştık. İki kulübümüze de geçmiş olsun diyoruz. Türkiye’nin bu mübarek Ramazan ayında dostluk, sevgi ve kardeşliğe çok ihtiyacı var. Hepimizin bu konuda tüm profesyonel, amatör liglerde daha dikkatli olması gerekiyor. Taraftarlar iki dudağımızdan çıkacak sözlere çok itibar ediyor, onları yönlendiriyoruz. Bu yüzden söylemlerimizde daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Neticede futbol bir temaşa oyunu, dostluk, kardeşliğe çağrı yapan oyun. Keyif alınması gereken bir oyun. Bizim de sizden ricamız gençlerimizi, özellikle bu konuda, mutlaka holiganlığa karşı, şiddete karşı, teröre karşı uyanık olmaya davet etmemiz lazım. Ben ve Yönetim Kurulumuz bu gece sizlerle beraber olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz, sağ olun var olun. Allah kabul etsin” diye konuştu.

AKP adayı Trabzonspor’un toplantısında FETÖ’nün şike kumpasına arka çıktı

Kaynak: HABER MERKEZİ