AKP adayı Trabzonspor’un toplantısında FETÖ’nün şike kumpasına arka çıktı

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 6:39 pm - Güncelleme: 20 Mart 2024 Çarşamba 7:28 pm

Trabzonspor’un Fenerbahçe maçına ilişkin basın toplantısında AKP Trabzon adayı Ahmet Metin Genç ile CHP’li vekil arasında siyaset gerilimi yaşandı. Suiçmez “Mehmet Uçum yazısını, Adalet Bakanı’nın açıklamalarını okudunuz mu?” derken, AKP’li aday toplantıyı terk etti.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor – Fenerbahçe arasında Trabzon’da oynanan maçında yaşanan olaylar ve eleştirilerle ilgili olarak Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu tarafından toplantı düzenlendi. Divan Başkanı Mahmut Ören’in organize ettiği toplantıya Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yönetim kurulu üyeleri, Trabzon milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Basın toplantısında AKP’li Trabzon adayı Ahmet Metin Genç ile CHP’li vekil Sibel Suiçmez arasında ‘siyaset’ gerilimi yaşandı.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ’A ‘ŞİKECİ’ DEDİ

Toplantıda söz alan AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, FETÖ’nün Şike Kumpası’nı hatırlatarak “Ya 3 Temmuz’dan sonra ne olduysa oldu; bizim başımız beladan kurtulmuyor. Hak yediğinizi göreceksiniz orada. UEFA’nın sitesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak dururken hala utanmadan 2011 Süper Kupası’nı oynamaya kalkıyorsunuz” dedi.

CHP’Lİ VEKİL: MEHMET UÇUM’UN YAZISINI, ADALET BAKANI’NIN AÇIKLAMALARINI OKUDUNUZ MU?

Genç’in sözlerine CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez şu sözlerle tepki gösterdi:

“Hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir. Rahatsız olmayın, siyaset yapmıyorum. Siyasetin dik alasını siz yaptınız. 2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor. Bize kimse Trabzonsporluluk taslamasın. Hepimiz için Trabzonspor bir kimlik üst kimliktir. Hepimiz söylüyoruz. Spor siyaset üstüdür. Ancak maalesef Türkiye’de siyaset tam da sporun üstüne çöreklenmiş vaziyettedir. Türkiye’de sporun geldiği noktayı sadece başka bir kulübe bağlamak doğru değildir. Bunun sorumlusu bir üst akıl vardır. Fenerbahçe üzerinden veya başkanı üzerinden burada söz söylersek doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı açıklamalarını okudunuz mu? Türkiye’de TFF’yi sorgulamadan suçlamak mümkün değildir.”

Beşiktaş’tan şike kumpasını savunan AKP’nin Trabzon adayına sert yanıt!

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Sibel Suiçmez konuşurken, AKP’li Genç “Siyaset yapmayın, şu anda siyaset yapıyorsunuz” dedi. İkili arasındaki diyalog bir süre sürdü. AKP’li Genç daha sonra basın toplantısını terk etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİNDE DE KUMPAS

Öte yandan şike kumpası Cumhurbaşkanlığı sitesinde de FETÖ’nün ‘Fenerbahçe üzerinden futbol sektörünü ele geçirme’ girişimi olarak yer alıyor.

Trabzon’da sahaya giren 13 holigandan 5’i tutuklandı

Maskeli saldırgandan pişkin savunma: Sahaya futbolculara ‘Soyunma odasına gidin’ demek için indim

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Fenerbahçe maçıyla ilgili sessizliğini bozdu!

 

 

 

Kaynak: TELE1