TFF’den ‘yabancı sınırı’ açıklaması

Yayın tarihi: 17 Haziran 2019 Pazartesi 5:17 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2019 Pazartesi 5:17 pm

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF’de yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından Merkez Hakem Kurulu ve Tahkim Kurulu gibi kurulların yeniden atanacağını söyledi. Kemer Country Club’da düzenlenen Mesa Cup Golf Turnuvası’nda kazananlara ödüllerini takdim eden TFF Başkanı Nihat Özdemir, törenin ardından soruları yanıtlarken gelecek sezon uygulanacak yabancı sınırını da açıkladı.

Nihat Özdemir’in açıklamaları şu şekilde;

“Son yapılan genel kurulda, TFF’de yeni bir yönetim kurulu göreve başladı. Tabii devam eden UEFA toplantıları, FIFA toplantıları, EURO 2020 Elemeleri için Fransa maçı ve İzlanda seyahati…

Ancak cuma günü TFF’nin yönetim kurulunun ilk toplantısını yaptık ve görevlendirmeleri de yaptık. Aldığımız kararlarla yeni görevlerimize başladık, hayırlı olsun. Tek hedefimiz, Türk futbolunun layık olduğu yere dönmesi. Sadece A Milli Takımımızı söylemiyorum. Kulüplerimiz, Ümit Milli Takımımız, U19, U18, U17 gibi, Engelli Futbol Takımı gibi, Kadınlar Futbol Takımı’nın da başarılı olması için elimizden geleni yapacağız.

FIFA sıralaması olsun, Avrupa’daki sıralamamız olsun, hedefimiz yukarılara çıkmaktır. İnşallah 2020 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacağız. Gruptaki şansımız kuvvetli olarak devam ediyor.

KULÜPLERİMİZİN, BORÇLARIN YENİDEN YAPILANMASINA İHTİYACI VAR

Bankalar Birliği ve bankalarımızın hepsi tek tek kulüplerimizin mali yapılarının toparlanabilmesi için, borçların yeniden yapılandırılması konusunda hemfikirler. Kulüplerimizle bire bir görüşerek tüm bu yapılandırmaları yapacaklardır. Kulüplerimizin buna çok ihtiyacı var.Hepimizin bildiği gibi son zamanlarda birçok kulübümüzün mali yapısı bozuldu. UEFA tarafından da bunlar gözlenmekte. Kulüplerimizin bu sıkıntılardan kurtulabilmesi için mutlak suretle bu yapılandırmaya ihtiyaçları vardır. Bunlar da bankalarımız tarafından gayet uygun şekilde yapılıyor. Bu konudaki sıkıntılar inşallah bertaraf olacaktır.
Hepimizin bildiği gibi son zamanlarda birçok kulübümüzün mali yapısı bozuldu. UEFA tarafından da bunlar gözlenmekte. Kulüplerimizin bu sıkıntılardan kurtulabilmesi için mutlak suretle bu yapılandırmaya ihtiyaçları vardır. Bunlar da bankalarımız tarafından gayet uygun şekilde yapılıyor. Bu konudaki sıkıntılar inşallah bertaraf olacaktır.

BU SEZON YABANCI SAYISINDA DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu sezon herhangi bir değişiklik yapmamız söz konusu değildir. Çünkü alınacak her bir karar bundan sonraki sezonlar için geçerlidir.