Teyit.org Erdoğan’ın PKK’lı Murat Karayılanlı videosunun montaj olduğunu doğruladı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 11:02 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 11:02 am

Videoda terör propagandası yapılması dikkat çekti. Teröristlerde silah olduğu görüldü.

ERDOĞAN YİNE DOLMABAHÇE'YE SIĞINDI KILIÇDAROĞLU'NA "AYYAŞ" DEDİ

Gezi direnişinde Dolmabahçe Camii'ne sığınan yurttaşların içki içtiği iddia edilmişti. Caminin müezzini Fuat Yıldırım, defalarca gündeme gelen iddiayı yalanladı. Açıklamasının ardından sürgün edilen Yıldırım, silahlı bir grup tarafından öldürülmek istediğini de açıklamıştı.

İstanbul Mitinginde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine 'Camide içki içtiler' iddiacısına sarıldı. Erdoğan, "Bira şişeleri ile bizim mabedimizi kirlettiler" dedi. Camide içki içtiler iddiası Yıldırım'ıun yalanlamasının yanında görüntüler olduğu da iddia edilmiş, fakat Gezi'nin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala ortaya çıkmadı.

Erdoğan, bu sözlerinin ardından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayyaş dedi. Erdoğan, "Bay bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç, hiçbir şey seni iflah etmez. Benim milletim ayyaşa sarhoşa kalkıp meydanı bırakmaz.” ifadelerini kullandı.





" />

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim şarkısı klibine PKK’lı Murat Karayılan’ın dahil olduğu bir video oynattı. Teyit.org, videonun montajlandığını doğruladı.

Anketlerde oyları eriyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, montaj videolara sarıldı. Ordu mitinginde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şikayetçi olduğu bir haberi kırparak CHP liderini hakkında ‘dolandırıcı’ denildiği montaj video oynattı.

Erdoğan mitinginde dezenformasyon! Eski gazete kupürünü bile kırptılar

Erdoğan, Ordu mitinginin ardından İstanbul mitinginde de montaj video oynattı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun seçim şarkısı klibinde sanki PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın da dahil edilmiş gibi gösterildiği bir video oynattı. Klipte Karayılan sanki Haydi şarkısına eşlik ediyormuş gibi gösterildi.

Doğrulama platformu Teyit.org, klibe Karayılan’ın montajlandığını doğruladı. Platform, Karayılan’ın orjinal videosunda terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği ilk saldırı gününü kutladığını belirtti. Erdoğan’ın mitinginde belinde silah olan PKK’lıların ‘kutlama’ videosu oynatılmış oldu.

Teyit.org’un analizini okumak için tıklayın.

Erdoğan son düzlükte ne yapacağını şaşırdı! PKK’lı Murat Karayılan’ın videosunu montajlayıp CHP klibine dahil etti