Erdoğan mitinginde dezenformasyon! Eski gazete kupürünü bile kırptılar

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 7:33 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 7:38 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Ordu mitinginde izletilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait bir videoda açıkça dezenformasyon yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun şikayetçi olduğu bir dosyayı kırparak ‘dolandırıcı’ denilmiş gibi gösterdiler.

14 Mayıs’a sayılı günler kala Cumhur İttifakı’nda dezenformasyon arttı. Troller eliyle sosyal medyada, AKP’liler eliyle de mitinglerde her gün kırpılmış videolar milyonlara izlettiriliyor.

Millet İttifakı’na ait konuşmaları sık sık kesen Cumhur İttifakı, sürekli seçimi ve halkı manipüle etmeye çalışıyor. Önceki gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş’ın İHA ve SİHA’lar ile iligli bir videosu kırpıldı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından paylaşıldı.

Geçtiğimiz hafta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir mitinginde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lar ile ilgili bir sesi kırpıldı ve mitingde izletildi.

Troller tarafından da bu kısımlar miting ile aynı saatte dolaşıma sokuluyor. Halkı manipüle eden bir başka video dün Erdoğan’ın Ordu mitinginde izletildi.

Kılıçdaroğlu SGK Genel Müdürü olduğu dönemde Sayıştay’a dürüstlüğünden endişe ettiği Sayıştay Denetçisi Gürel Eriş’i şikayet etti. Yapılan incelemelerde Eriş’in iki farklı firmaya raporlar verdiği ve SSK’nın 2 Milyar 881 Milyon Lira dolandırıldığı tespit edildi. Firma adı verildi ve bir firma suçlu bulundu. Bir firma ise suçsuz bulundu. Kılıçdaroğlu’nun şikayet ettiği dönemde bir gazete haberi “SSK’yı dolandırıp cezasız kaldılar” başlığıyla servis etti.

Erdoğan dün bu haber kupürünü alıp, sadece haber başlığını ve Kılıçdaroğlu’nun gazetede çıkan fotoğrafı ile servis etti.

KIRPILMIŞ HALİ

KIRPILMIŞ HALİ

ORJİNALİ

Hürriyet’in matbaası Erdoğan’ın damadının şirketine satıldı