Testere ile iktidara gelen Arjantin’in faşist başkanı önce halkı kesmeye başladı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 3:58 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 3:58 pm

Arjantin’in aşırı sağcı faşist diye nitelendirilen yeni devlet başkanı Javier Milei, milli para Peso’yu yüzde 54 devalüe etti, halk bir gecede daha da fakirleşti.

Javier Milei, Arjantin’in başkanlığını geçen ay, ülkenin hükümeti için planladığı katliamı simgeleyen bir elektrikli testere kullanarak kazandı.
Göreve geldikten iki gün sonra, kendini “Anarko-kapitalist” olarak ilan etti. Yaptığı ilk iş de Arjantin para birimi Peso’yu devalüe etmek oldu. 1 dolar artık 350 yerine 800 pesoya mal olacak. Doların 800 pesoya çıkması keskin fiyat artışlarına yol açacak. Bu durum, Enflasyon rekorları kıran 46 milyonluk ülkeyi daha da fakirleştirecek.

ULAŞIM VE ENERJİ SEKTÖRLERİ DAHİL OLMAK ÜZERE BELİRLİ ALANLARDAKİ SÜBVANSİYONLAR DA KALKTI.

Arjantin’de aşırı sağ yüzde 55 ile iktidara geldi

Milei’nin hükümeti, bununla da kalmadı, yeni altyapı projelerini durduracağını söyledi. Arjantin’in 23 eyaletine yapılan ödemeleri kesti. Yakın zamanda işe alınan hükümet çalışanlarını işten çıkaracağını açıkladı. Enerji ve ulaşım sübvansiyonları kaldırıldı. Bakanlıkların sayısı yarıya yarıya azalacak, 18’den dokuza indirilecek.

Ekonomistler, hükümetin yıllarca süren aşırı harcamalarından sonra bu tür ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğunu, ancak bunların, para biriminin çökmesi ve artan yoksulluk oranları da dahil olmak üzere en kötü ekonomik krizlerinden birini yaşayan bir ülkede daha da büyük zorluklara yol açacağı görüşünde.

Javier Milei, Argantina, Arjantin, enflasyon, peso

Javier Milei, Arjantin’in başkanlığını geçen ay, ülkenin hükümeti için planladığı katliamı simgeleyen bir elektrikli testere kullanarak kazandı.

Kaynak: TELE1