Tesla’yı defalarca dolandıran adama 4 yıl hapis cezası!

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 7:17 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma 7:17 pm

Tesla‘yı bedava araba vermesi için peş peşe ‘kandıran’ bir kişi, dolandırıcılıktan dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Vermont’taki donmuş Champlain Gölü’nde 2019 yılında yanmış halde bir Tesla Model X’in kalıntıları ortaya çıktı. O dönemde aracın donmuş göle nasıl düştüğüne dair hiçbir açıklama yapılmadı. Bu tuhaf görüntünün arkasındaki neden ise iki yıl sonra aydınlatıldı.

2021 yılında, Vermont Bölgesi Birleşik Devletler Savcılığı, aracın 32 yaşındaki sahibi Michael A. Gonzalez’e sigorta dolandırıcılığından karşı dava açtı.

TESLA’YI NASIL DOLANDIRDI?

İddianameye göre, bu teori doğrulandı, ancak arka planın çok daha çılgınca olduğu da ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi ve Vermont Motorlu Taşıtlar Dairesi, Gonzalez’in Tesla’nın satın alma sisteminden faydalanarak araçları satın aldığını ve son ödemenin yapılmasına izin vermeden mülkiyetine geçirdiğini ortaya çıkardı. Daha sonra araçları ikinci el bayilere ya da internet üzerinden bireylere satıyordu.

Davada sunulan iddianameye göre, Eylül 2018 ile Ocak 2021 arasında Gonzalez; New Jersey, New York, Massachusetts ve Florida’daki bayilerden toplam değeri yaklaşık 607 bin dolar olan beş Tesla araç aldı. Gonzalez, her bir araç için yaklaşık 2 bin 500 dolar tutarında bir ilk ödeme yaptı ve daha sonra aracın fiyatının bakiyesini karşılamak için yetersiz bakiyesi olan hesaplardan veya hayali hesaplardan elektronik fon transferleri ayarladı. Gonzalez, Tesla son ödemeleri tamamlayamadığını fark etmeden önce araçları Tesla’dan teslim almayı da başardı. Gonzalez’in beş araçtan dördünü yeniden satmış ya da satmaya teşebbüs ettiği aktarıldı.

Tesla bazı modellerinde ciddi bir fiyat indirimine gitti

DONMUŞ GÖLDEKİ TESLA

Donmuş gölde bulunan yanmış Model X, Gonzalez’in planının bir parçası olan beşinci ve son Tesla aracıydı. Gonzalez’in aracı satamadığı ve bunun yerine aracı yakıp hileli bir sigorta talebinde bulunmaya karar verdiği bildirildi.

Vermont’taki ABD Savcılığı Gonzalez’in dört yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Vermont Bölgesi Birleşik Devletler Savcılığı, 11 Ekim 2023 tarihinde Vermont, Shelburne’den 34 yaşındaki Michael Gonzalez’in Birleşik Devletler Bölge Baş Yargıcı Geoffrey Crawford tarafından 48 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve bunu üç yıllık denetimli serbestlik süresinin takip edeceğini belirtti. Gonzalez daha önce eyalet sınırlarını aşan çalıntı araçları bulundurmak ve elden çıkarmakla ilgili beş suçu kabul etmişti.

Böylece Vermont’ta donmuş bir gölde yanan Model X efsanesi de sona erdi.