Tesla, yeni bir yatırım yapmak için kesenin ağzını açtı

Yayın tarihi: 28 Ocak 2023 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 27 Ocak 2023 Cuma 4:39 pm

Elektrikli otomotiv sektörü kısa süre içerisinde oldukça önemli bir mesafe kaydetti. Birkaç sene öncesine kadar elektrikli otomobillerin satışa sunulması için daha uzun yıllar olduğu düşünülüyorken, şimdilerde içten yanmalı motorlara sahip araçların son üretim tarihinin her geçen gün biraz daha öne çekildiğine şahitlik ediyoruz.

Tabi sürecin bu kadar hızlı ilerlemesinin en önemli nedeni Amerikalı otomotiv devi Tesla’nın sektöre yaptığı katkılar.Her ne kadar Tesla artık en çok elektrikli otomobil satan marka unvanını elinde bulundurmasa da hala şirketin sektöre yön verdiği bir gerçek. İşte şirket tarafından geliştirilen ve dünyanın ilk elektrikli tır modellerinden biri olan Tesla Semi, daha büyük bir üretim tesisine kavuşuyor.

tesla

 

Tesla cephesinden gelen son sızıntılara göre marka, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Nevada bölgesinde tam 3,5 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Bu yatırım kapsamında kurulacak olan firmada Tesla Semi üretecek olan şirket, bu sayede piyasaya çok daha hızlı bir şekilde yayılmak istiyor.

 

Bilindiği üzere aslında Tesla, ürettiği ilk Semi modellerine müşterilerine teslim etmeye başladı. Ancak gelen talebin yoğunluğu karşısında henüz üretiminin aynı oranda arttıramayan şirket, yeni fabrikası sayesinde bu sorunun da üstesinden geleceğini düşünüyor. Bununla birlikte yeni fabrikanın ne zaman kurulacağı ve kaç kişinin istihdam edileceği gibi konular, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan basın toplantısı sonrası netlik kazanacak.

Meta Watch çıkış tarihi 2024’e kalabilir