Tesla çakıldı! Musk’tan “satmayacağım” açıklaması

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 1:19 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 1:19 pm

Elektrikli araç markası Tesla’nın hisseleri dün borsada yüzde 8,9 değer kaybederken CEO Elon Musk’tan “Yaklaşık 2 yıl boyunca daha fazla Tesla hissesi satmayacağım” açıklaması geldi.

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk, yaklaşık iki yıl boyunca daha fazla Tesla hissesi satmayacağını söyledi.

Twitter Spaces’da konuşan Musk, ekonominin 2023’te “ciddi resesyona” gireceğini ve pahalı ürünlere olan talebin düşeceğini öngördüğünü söyledi. Musk’un açıklamaları, elektrikli araçlara olan talebin düşeceğine yönelik endişeler, Musk’ın dikkatini yöneticisi olduğu Twitter’a yönlendirmesi ve Tesla’daki hisselerinden satış yapmasının etkisiyle şirket hisselerinin satış baskısı ile karşı karşıya kalmasının ardından geldi.

Musk bu kez de 3.9 milyar dolarlık Tesla hissesini elinden çıkardı

“SATIŞ YAPMAYACAĞIM”

Musk, “Muhtemelen bundan iki yıl sonrasına kadar hisse satışı yapmayacağım. Hiçbir koşulda kesinlikle gelecek yıl ve muhtemelen sonraki yıl da satış yapmayacağım” dedi. Tesla’nın hisseleri dün yüzde 8,9 düşmesinin ardından borsa kapanışından sonra yapılan işlemlerde yüzde 3 artışla 129,23 dolara yükseldi.

Musk 14 Aralık’ta 3,6 milyar dolar değerinde daha Tesla hissesi satmış ve bu adımla Tesla’daki bu yılki toplam hisse satışı 40 milyar dolara yaklaşmıştı.

ŞİRKETİN DEĞERİ ÇAKILDI

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl 40 yılın zirvesine ulaşan enflasyonu düşürmek için agresif faiz artışlarına gitmesi, ABD borsalarındaki teknoloji şirketlerinin hisselerinde sert değer kayıplarını da beraberinde getirdi.

Elon Musk’ın Tesla hisselerini satarak Twitter’ı satın alması ve Twitter CEO’luğunu üstlenmesi, Tesla’daki değer kaybını artırdı.

Ocak 2022’de 1 trilyon 240 milyar doları gören Tesla’nın piyasa değeri, dün 387 milyar dolara kadar geriledi. 11 aylık kayıp 853 milyar dolar oldu.

Elon Musk’ın servetinde yılbaşından bu yana kaydedilen düşüş 130 milyar dolara ulaçtı. Musk’ın serveti sadece dün 7,7 milyar dolar eridi ve 140 milyar dolara geriledi.

Elon Musk bu dönemde dünyanın en zengin insanı unvanını da kaybetti.