Teleferik kazasında hayatını kaybetmişti! İlk kez binmiş

Yayın tarihi: 13 Nisan 2024 Cumartesi 2:21 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 2:27 pm

Antalya’daki teleferik kazasında yaşamını yitiren avukat Memiş Enes Gümüş’ün ailesiyle Ramazan Bayramı tatili için Antalya’ya geldiği ve teleferiğe ilk kez bindikleri ortaya çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sarısu teleferik hattını tutan demir direklerden biri dün saat 18.00 sıralarında heyelan nedeniyle kırıldı, kabinlerden biri de ona çarptı. İçinde 8 kişinin bulunduğu kabinin tabanı çöktü. Kabinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada 1 kişi öldü 7 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden 54 yaşındaki Gümüş’ün cenazesi, akşam saatlerinde Antalya Adli Tıp Kurumuna getirildi. Gümüş’ün cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilecek.

EŞİ VE ÇOCUKLARININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Aynı kabinde bulunan ve olayda yaralanan eşi Kezban, çocukları 17 yaşındaki Lütfullah ve 14 yaşındaki Fatih Gümüş’ün ise tedavileri sürüyor.

TATİLE GELMİŞ

Gümüş’ün akrabası Selim Sarıaslan, kuzeninin ailesiyle Söke’de yaşadığını ve avukatlık yaptığını söyledi. Kezban Gümüş’ün ise Bağarası Mahallesi’ndeki Hürriyet Ortaokulunda öğretmenlik yaptığını belirten Sarıaslan, “Memiş, halamın oğlu. Bayram tatili için Antalya’daki akrabalarının yanına gittiler. Teleferiğe binmişler. Maalesef kazada halamın oğlunu kaybettik. Eşi ile çocukları hastanede. Eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik” diye konuştu.

Sarıaslan, cenazenin Bağarası Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedileceğini kaydetti.

Hayatını kaybeden Memiş Gümüş’ün camilerde müezzinlik yapıp, Kuran okuması nedeniyle çevresinde ‘Memiş Hoca’ olarak tanındığı, hakimlik yaparken FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildiği, eşi Keziban Çapar Gümüş’ün ise Bağarası Hürriyet İlkokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi.

Antalya’daki teleferik tesisini inşa eden şirketten ‘yıldırım’ savunması

Antalya’da teleferik faciası! 1 ölü 10 yaralı

Kaynak: AA