TELE1 gündeme getirdi! İbrahim Tatlıses’in ‘Devamke’si zora girdi

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 2:26 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 2:38 pm

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in geçtiğimiz günlerde Yesmar Yesmar’dan etkilenerek yaptığı “Devamke” klibinde daha önce şarkısının yapay zeka olduğu ortaya çıkan Hesen Zirek’in adı besteci olarak geçti. TELE1’in gündeme getirmesinin ardından şarkının bestecisi davacı oldu.

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in yılbaşı programında tanıttığı “Devamke” şarkısının klibe besteci olarak Hesan Zirek ve kendi adını koydu. Fakat geçtiğimiz günlerde Hesen Zirek sesiyle çıkan Nazdar Nazdar’ın Yesmar Yesmar’a benzetildiği ve bunun da yapay zeka ile yapıldığı iddia edildi.

TELE1’in gündeme getirdiği konunun ardından yapım şirketi Poll Productıon’un klibi YouTube’dan silip silmeyeceği merak konusuydu.

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’a konuşan Süleymaniyeli Zırıng Mehdi, Tatlıses’in yeni single çalışması yayınlandıktan sonra ‘Yasmer Yamser’ parçasının asıl sahibi ve bestecisi Tahir Uceyli’nin kendisiyle irtibata geçtiğini ve şarkısının “çalınmasından” onu ve arkadaşı Ahmet Kerim’i sorumlu tuttuğunu söyledi.

İbrahim Tatlıses’in Devamke klibi yapay zeka kurbanı mı?

BESTECİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Zırıng Mehdi, “Malumunuz geçtiğimiz günlerde İbrahim Tatlıses ‘Devamke’ adından yeni bir şarkı paylaştı. Klipte şarkının bestecisi kısmında Hesen Zirak’in adı yazıyor. Videonun yayınlanmasının ardından Rafet Rafet şarkısının sahibi Tahir Uceyli bana bir mektup göndererek hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu ve dava açtığını söyledi. Dediklerine göre, birçok Arap ülkesine seyahat edemem, ne kadar doğru bilmiyorum ama bunu çok da önemsemiyorum” dedi.

‘KİMSENİN PARÇASINI SATMADIK’

Rudaw’da yer alan habere göre, Rafet Rafet şarkısının asıl bestecisi Tahir Uceyli, şarkının Zırıng Mehdi ve arkadaşı tarafından İbrahim Tatlıses’e satıldığını iddia etti. İddiaları reddeden Mehdi, “Rafet Rafet şarkısından uyarlanan Nazdar Nazdar parçasının bestesini sattığımızı gerekçe ederek bize dava açmış. Sanırım İbrahim Tatlıses’in parçasından bahsediyor veya her hangi bir parça onu da bilmiyorum. Ancak biz bu konuyla ilgili bilgimiz yok kimsenin parçasını satmadık” diye konuştu.

Kaynak: TELE1