İbrahim Tatlıses’in Devamke klibi yapay zeka kurbanı mı?

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 4:50 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 4:52 pm

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in Yesmar Yesmar’dan etkilenerek yaptığı “Devamke” klibinde daha önce şarkısının yapay zeka olduğu ortaya çıkan Hesen Zirek’in adı besteci olarak geçti.

Sanatçı İbrahim Tatlıses Yılbaşı programında yeni şarkısını tanıttı. Propgramda çalınan Devamke şarkısının sosyal medya fenomenlerinin kullandığı Yesmar Yesmar şarkısı ile benzerliği dikkat çekti. Tatlıses, klibe besteci olarak Hesan Zirek ve kendi adını koydu. Fakat geçtiğimiz günlerde Hesen Zirek sesiyle çıkan Nazdar Nazdar’ın Yesmar’a benzetildi ve bunun da yapay zeka ile yapıldığı iddia edildi.

Sosyal medya fenomeni ve kara para soruşturmasıyla yargılanan Dilan Polat ile birlikte Yesmar Yesmar şarkısı yeniden gündem oldu.

Yesmar Yesmar’ın yaygınlaşmasının ardından Kürt sanatçı Hesen Zirek’in Nazdar Nazdar şarkısı ile benzerliği gündem oldu. Yesmar Yesmar’ın Nazdar Nazdar’dan çalıntı olduğu iddia edildi. Fakat Hesen Zirek’e ait olduğu iddia edilen Nazdar Nazdar’ın da yapay zeka ile oluşturulduğu ileri sürüldü.

ORİJİNAL ŞARKI İSE ŞÖYLE:


Sanatçı İbrahim Tatlıses de fenomen olan Yesmar Yesmar’a benzeyen bir şarkıyı yılbaşı programı İbo Şov’da duyurdu.

Birebir melodisi Yesmar Yesmar’a benzeyen şarkının klibinde yer alan beste kısmında ise Hesen Zirek’in adı geçti. Poll Productıon’un klibi YouTube’dan silip silmeyeceği merak konusu.

 

Kaynak: TELE1